Vágólapra másolva!
Infografikára hasonlító, az amerikai elnököt dalban kérdőre vonó honlapot indított Kim Dotcom, a bezáratott Megaupload fájlmegosztó alapítója. Dotcom az internet szabadsága mellett kampányol.
Vágólapra másolva!

"Van egy álmom..." - kezdi dalát Martin Luther Kinget idézve Kim Dotcom, a szerzőijog-sértés gyanújával bezáratott Megaupload fájlmegosztó alapítója. A cégalapító Kim.com néven elérhető oldala szerint az internetért zajló harc elkezdődött, Hollywood a netes szólásszabadságot veszélyezteti, az innováció pedig a háttérbe szorul. A dal Barack Obama amerikai elnököt szólítja meg, és azt kérdezi, mit tesz ez ellen a kormány.

Dalra fakadt az Új-Zélandon letartóztatott informatikus

Kim Dotcom nagyon ügyesen csinált a sajtót érdeklő és folyamatosan megmozgató ügyet a letartóztatásából. A pénzt szóró, drága autókat gyűjtő különc IT-milliárdos mindig könnyen megtalálta az utat az újságok címlapjára. A kim.com címen található saját oldala elindításával pedig támadásba lendült az Új-Zélandon beperelt cégvezető.

A dal mellett a lapon elérhető a Megaupload-ügy vitatott pontjait tárgyaló írás is. A szöveg például arra mutat rá, hogy az új-zélandi per során egyedül az FBI-t kapták eddig törvényszegésen, mert a nyomozóiroda bizonyítékokat szállított el az országból. Az oldal e-mail címeket is gyűjt, azok jelentkezhetnek, akik csatlakoznának a Megaupload kampányaihoz.