Luxustévégyártót vehet meg az Apple

Vágólapra másolva!
A Loewe nevű német tévégyártó felvásárlását fontolgatja az Apple a pletykák szerint. Bár a Loewe egyelőre tagadja, hogy tárgyalások zajlanának, a piac viszont bízik az üzletben.
Vágólapra másolva!

Egy pletyka is elég volt, hogy a Loewe nevű német tévégyártó részvényei iránt megnőjön a kereslet. Az AppleInsider a hétvégén adta hírül belsős forrásokra hivatkozva, hogy az Apple 112 millió dolláros vételi ajánlatot tett a cégre. A Loewe ugyan sajtóközleményben cáfolta, hogy tárgyalások folynának a cég eladásáról, ám a hírek hatására huszonnégy százalékkal emelkedett a cég részvényeinek árfolyama hétfőn.

Forrás: Apple
Egyik Apple TV eszköz sem lett átütő siker

Az AppleInsider értesülése szerint az ajánlattételnél tovább is jutott az ügy. A Loewének azt javasolták pénzügyi tanácsadói, hogy a cég piaci értékét jóval meghaladó ajánlatot fogadja el. A cég többségi tulajdonosai között megtalálható a Sharp elektronikai gyártó és a professzionális felhasználásra szánt kiegészítőket gyártó LaCie is.

A Loewéhez kapcsolódó pletykák remekül illeszkednek azokhoz a hírekhez, amelyek szerint az Apple saját HD-tévét tervez kiadni. A cég többször megpróbálkozott már olyan kiegészítők piacra dobásával, amelyek a tévét beilleszik az iTunes és a hozzá kapcsolódó bolt által uralt eszközök közé, ám átütő sikert egyik készülék sem ért el. A tévék piacára való betörésben elképzelhető, hogy segíthetne az Apple-nek a majdnem egy évszázados múlttal rendelkező német cég.