Okostelefonként tér vissza a pengemobil

Vágólapra másolva!
A kétezres évek elejének divattelefonjától kölcsönözte a nevét a Motorola legújabb, szupervékony okostelefonja. A Droid Razr a ház legtöbb pontján 7,1 milliméter vastag, csupán az állra hasonlító kamerás rész lett bumszlibb.
Vágólapra másolva!

Egy New York-i sajtóeseményen mutatta be legújabb készülékét a Motorola. A telefonban 1,2 gigahertzes, kétmagos processzor dolgozik, egy gigabájt memória van benne, kijelzője pedig 4,3 hüvelyk átmérőjű, és Super AMOLED technológiával készült. A készülék nyolc megapixeles kamerát kapott. A Motorola becslése szerint a szupervékony készülékbe szerelt akkumulátor tizenkét és fél óra 3G hálózaton bonyolított beszélgetésre vagy 8,9 óra videolejátszásra elég. A készülék további extrája, hogy képes használni a Verizon mobilszolgáltató 4G-s hálózatát.

Forrás: Motorola
Tagadhatatlanul kecses lett az új pengemobil

A Droid Razr egyetlen furcsasága, hogy Android 2.3 Gingerbread operációs rendszerrel kerül forgalomba. A Motorola mobilrészlegét ugyanis augusztus közepén felvásárolta az Android operációs rendszert fejlesztő Google. A cégek egyesülésére még nem került sor, így történhetett meg, hogy a legújabb Motorola készülék nem a Google partnereinek fenntartott legújabb, 4.0-s rendszerrel érkezik. A cég a Razr bejelentésével egy időben indította el Motocast nevű szolgáltatását, amelynek segítségével a Motorola-tulajdonosok otthoni PC-jükről streamelhetnek filmeket és képeket a készülékükre.

A cég képviselői az Ars Technica hírportálnak azt nyilatkozták, hogy a Droid Razrre kiadják a 4.0-s szoftvert a jövőben. A telefon október 27-én kerül a boltok polcaira. A 32 gigabájt tárhellyel rendelkező okostelefon 299 dollárba, azaz körülbelül 63 ezer forintba kerül majd.