Áprilisi tréfa volt a 3D-s Barátok közt

Vágólapra másolva!
A pénteken több lapban megjelent pletykákkal ellentétben sem 3D-ben, sem pedig HD-felbontásban nem tervezik sugározni a Barátok köztöt, az RTL Klubon futó szappanoperát, bár a stáb már most is nagy felbontású rögzítésre alkalmas felszerelést használ.
Vágólapra másolva!

Arról, hogy a Barátok közt sorozat epizódjait a jövőben 3D-ben sugároznák, az egyik női magazin tavalyi áprilisi tréfája nyomán indult el a pletyka, amelyet több hazai lap is átvett.

Böjte Piros, a Barátok közt sajtósa az [origo]-nak elmondta, csupán annyi változás történt, hogy a korábbi 4:3-as képarány helyett váltott a stáb szélesvásznú, 16:9-es formátumra, miután néhány hete az RTL Klub is ilyen, a ma kapható tévékben már meglévő formátumra váltott át. Ez előtt a szélesvásznú tévéken két fekete csík volt látható a képernyő két szélén, ezt kitölteni csak a kép - így például a szereplők arcának - torzításával, felnagyításával lehetett.

Böjte ugyanakkor elmondta azt is, hogy a stáb jelenleg olyan felszereléssel dolgozik, hogy ha felmerülne az igény, akár másnap is képesek lennének nagy felbontásban rögzíteni az epizódokat. Egyelőre azonban az RTL Klub nem tervezi, hogy HD-felbontásra váltson, normál felbontásban - de már szélesvásznú formátumban - sugározza műsorát.