Beperelte az Ericsson a ZTE-t

Vágólapra másolva!
Pert indít szabadalmainak megsértése miatt a svéd Ericsson az itthon leginkább olcsó okostelefonjáról ismert kínai ZTE cég ellen.
Vágólapra másolva!

A telekommunikációs eszközöket gyártó svéd társaság a hétvégén jelentette be, hogy bepereli kínai riválisát. Az Ericsson vádjai szerint a ZTE a vállalat számos mobiltelefonokhoz és hálózati berendezésekhez kapcsolódó szabadalmát jogtalanul használja fel saját termékeiben.

Az Ericsson szóvivőjének közlése szerint brit, német és olasz bíróságokon nyújtott be keresetet a társaság a ZTE ellen, miután számos megkeresést követően, évek alatt sem sikerült megállapodnia a kínai gyártóval a technológiák licenceléséről.

A gyártó az ügy részleteiről annyit közölt, hogy az olasz és brit bíróságokon indított perek készülékekben használatos, a német pedig készülékek és hálózati berendezéseket érintő szabadalmakat érintenek. Az Ericsson nemcsak azt szeretné elérni, hogy a ZTE a jövőben fizessen a technológiák használatáért, hanem a korábbi években visszamenőleg is be akarja hajtani a licencdíjakat. A társaság szerint ez az első alkalom, hogy egy kínai riválisával szemben jogi úton lép fel.