Nem facebookozhatnak Obama gyerekei

Vágólapra másolva!
Michelle Obama letiltotta a gyerekeit a Facebookról. Az amerikai elnök lányai akkor sem regisztrálhatnának a közösségi oldalra, ha anyjuk nem tiltaná. A Facebook szabályzata szerint csak 13 éven felüliek lehetnek tagjai az oldalnak.
Vágólapra másolva!
Az amerikai First Lady, Michelle Obama azt nyilatkozta, nem engedi 9 és 12 éves lányainak, hogy regisztráljanak a Facebookon. Ennek nem csak nemzetbiztonsági okai vannak, személy szerint ő maga nem is lelkesedik azért, hogy ilyen fiatal gyerekek fenn legyenek a közösségi oldalon. "Nincs rá szükségük" - mondta Michelle Obama, és még azt is hozzátette, Sasha és Malia akkor sem facebookozhatna, ha nem a Fehér Házban élne. "Talán majd ha idősebbek lesznek."

Forrás: [origo]
Talán idősebb korukban regisztrálhatnak a Facebookra az Obama-gyerekek


Az Obama-lányok már csak azért sem rendelkezhetnének Facebook-profillal, mert 13 év alattiaknak az oldal nem engedélyezi a regisztrációt. Természetesen rengeteg gyerek cselezi ki az odalt azzal, hogy hamis születési évet ad meg. Még csoportjuk is van, amely puszta létével is vét a szabályzat ellen. Azok a szülők is megsértik a szabályzatot, akik kisgyermeküket regisztrálják az oldalra. A Facebook szóvivője szerint ők sem tudnak egyelőre mit kezdeni a helyzettel, hiszen hiába jelent valaki egy személyt vagy csoportot, miután törölték az adatlapját, egy másik e-mail cím birtokában könnyűszerrel újra regisztrálhat.

A probléma orvoslására született meg a Togetherville.com nevű oldal, ahol a szülők saját Facebook belépési adataikkal regisztrálhatnak, majd gyermekükkel közösen létrehozhatják a közösséget, amely a nagy közösségi oldalak hálózatait imitálja. A gyerekek ezután különféle játékokat játszhatnak, ajándékokat küldhetnek (és fogadhatnak szüleiktől), illetve státuszüzeneteket oszthatnak meg ismerőseikkel. Az oldal a szülőknek külön adminisztrációs felületet biztosít, amelyen keresztül teljes mértékben hozzáférhetnek gyermekük adatlapjához, és megtekinthetik legutóbbi tevékenységeit is.