Polctól polcig navigál a Tesco szoftvere

Vágólapra másolva!
Androidos áruháztérképpel segíti a bevásárlókat a brit Tesco. A szoftver a belé táplált vásárlólista alapján kalauzolja végig a polcok között a felhasználókat.
Vágólapra másolva!

Az essexi Romford Tesco Extra üzletében tesztelik azt a rendszert, amely lerövidítheti a polcok közti bolyongást. Az androidos alkalmazásra épülő interaktív bolttérkép a beletáplált bevásárlólista alapján állítja össze a legrövidebb utat. A szoftver nemcsak a vásárlással töltött idő lerövidítésére használható, hanem segít abban is, hogy mást küldhessünk el magunk helyett a boltba.

A rendszer beüzemeléséhez ki kellett építeni egy olyan navigációs rendszert, amely az üzleteken belül is pontosan működik. A térképet az áruházba megérkezéskor rakja össze a program, és menet közben is képes újratervezni. Ha eszünkbe jut még egy megvásárolnivaló, az is felkerül az útvonalunkra.

A Tesco-alkalmazás még nem került ki az Android marketbe, csak az önként jelentkezőkből összeállított tesztcsapat rakhatta fel a telefonjára. Ha a romfordi üzletben beválik, akkor sem vezetik be egyik napról a másikra a szolgáltatást. "El kell gondolkodnunk, hogy mennyire lenne hasznos [az alkalmazás]. A rendszer kiépítéséhez komoly infrastruktúrát kell telepíteni, és több emberen múlik a felhasználói élmény. Borzasztó lenne, ha kiépítenénk, és csak páran használnák" - írta Nick Lansley, a Tesco kutatás-fejlesztési részlegének vezetője a cég blogján.