Üzemszünet a facebookos nettelefonon

Vágólapra másolva!
Ideiglenesen leállította az amerikai T-Mobile a múlt héten beindított Bobsled nevű internetes telefonszolgáltatását, amely a Facebook közösségi oldal csevegőfelületébe épült be, és ingyenes számítógépek közti hívásokat tett lehetővé abból.
Vágólapra másolva!

A Skype-hoz hasonló szolgáltatásokat nyújtó Bobsled használatához egy kliensprogramot kellett letölteni a Letsbobsled.com címen elérhető honlapról. Feltelepítését követően a szolgáltatás a Facebook csevegőfelületébe épült be, amelyen keresztül lehetővé tette a Bobsleddel rendelkező felhasználók közti ingyenes internetes hívásokat.

Kevesebb mint egy héttel a szolgáltatás indulását követően a Bobsledet leállították, bár a szolgáltatás oldalán lévő tájékoztatás szerint csak ideiglenes leállásról van szó. Az amerikai T-Mobile nyilatkozata szerint önként állította le a szolgáltatást, hogy a Facebook saját szolgáltatásaival szemben felmerült problémákat - a közösségi oldallal együttműködve - elháríthassák. A társaság elnézést kér az üzemszünetért, amely várakozásai szerint csak rövid ideig tart majd, bár azt nem közölte, hogy várhatóan mikor indul újra a facebookos nettelefon.


Forrás: Bobsled