Ismét megzavarta az óraállítás az iPhone-t

Vágólapra másolva!
Megzavarta a nyári időszámításra való átállás az iPhone-okat. A készülékek ugyan sikeresen előre állították az órát, az ébresztők azonban csődöt mondtak másnap reggel.
Vágólapra másolva!

Szoftverhiba miatt aludhattak tovább az iPhone-t használók hétfő reggel. Az Apple készülékeket megzavarta a nyári időszámításra való átállás, az ébresztőóra-alkalmazás nem működött az óraállítást követő első munkanapon. A készülékek változatos hibákat produkáltak, jelezve, hogy komoly a baj. Akadtak felhasználók, akiknek túl hamar csörgött a telefonjuk, másoknak nem állt át az ébresztőjük, ezért egy órával többet aludtak, és voltak olyanok, akiket egyáltalán nem keltett fel a mobil.

Nem ez az első, az iPhone órájával kapcsolatos probléma. Január elsején már történt hasonló szoftverhiba. Akkor az ázsiai felhasználók aludtak el az iOS operációs rendszer furcsa hibája miatt. Ennek következtében csak az egyszeri alkalomra beállított ébresztések maradtak el, az ismétlődő riasztásokkal nem volt gond.

Az év eleji meghibásodás nem csak egy napig tartott, még másnap is maradtak el ébresztések. A lustább iPhone-tulajdonosok ezzel visszaélve a hét elején még nyugodtan bóbiskolhatnak az ébresztő után. Lesz mire fogniuk a késést.