Jön a tízezer forintos iPhone Amerikában

Vágólapra másolva!
Az AT&T 50 dollárra, vagyis alig több mint tízezer forintra szállította le az előző generációs (3GS) iPhone árát az USA-ban. A lépés valószínűleg a konkurens Verizon közelgő iPhone-premerjének szól.
Vágólapra másolva!

Az amerikai mobilszolgáltató január 7-én életbe lépő ajánlatának köszönhetően az előző iPhone-t a Nokia Communicatiorral, a Blackberryvel vagy a legolcsóbb androidos okostelefonokkal egy árban lehet hazavinni, ami sok vásárlót meggyőzhet, hogy inkább az Apple készülékét válassza. Hiába számít kifutó modellnek ugyanis a majdnem két éves 3GS, a legújabb iOS 4 operációs rendszer és a hozzá letölthető több százezer mobilszoftver - a jelenleg legnagyobb okostelefonos választék - ugyanúgy elérhető, mint a drágább iPhone 4-en.

A 50 dolláros, vagyis alig több mint tízezer forintos ajánlat minden új és készülékváltásra jogosult AT&T előfizetőre vonatkozik, akiknek 2 éves hűséget kell aláírniuk és legalább 15 dolláros havidíjat kell vállalniuk a készülékért 40 dolláros egyszeri belépési költséggel (ami valószínűleg csak az új előfizetőkre vonatkozik). A mobilcég az Apple-től független döntéssel csökkentette az iPhone 3GS árát, amit a WalMart áruházakban már eddig is meg lehetett vásárolni 100 dollárért.

Az AT&T vélhetően az utolsó pillanatban szeretné maga mellé csábítani a kispénzű iPhone-vásárlókat, mivel az Apple készüléke hamarosan bemutatkozik a konkurens Verizon mobilszolgáltató kínálatában is, ami még hozhat újabb meglepetéseket az elemzők szerint.