Három csatorna letiltotta a GoogleTV-t

Vágólapra másolva!
Félnek a tévécsatornák a GoogleTV-től. Több amerikai csatorna a kalózkodástól félve. letiltotta a böngészőből elérhető anyagait a keresőóriás okostévéiről. Az okostévét vásárlók azokat a műsorokat sem nézhetik meg, amik a PC böngészőjében megnyitva ingyen megtekinthetőek.
Vágólapra másolva!

Eltűntek az ABC, az NBC és a CBS amerikai tévécsatornák műsorai a netkapcsolatot igénylő, Android operációs rendszeren alapuló GoogleTV-kről. Az egyelőre csak a Sony által gyártott okostévéket megvásárlók az NBC és az ABC esetében csak a rövid műsorajánlókat nézhetik meg a tévéképernyőn. A CBS még ennyit sem enged, a kedvcsináló céllal feltöltött klipjeiket sem lehet megnézni a Google készüléken.

Nem mindegyik csatorna ennyire bizalmatlan: a Fox és az MTV Networks műsorait gond nélkül be lehet hozni az okostévéken. Az HBO, a Turner Broadcasting és a CNBC pedig azzal támogatja a frissen megjelent kütyüket, hogy az okostévékre optimalizált tartalmat hoz létre.

A GoogleTV-ről érkező forgalmat blokkoló csatornák attól félnek, hogy a tévézők miatt csökkenni fog a weboldalról származó reklámbevételük. A csatornák jóindulatának megnyerésében segítené a céget, ha hajlandó lenne szűrőt építeni az okostévékbe. Ehelyett azonban csak optimalizált keresés van a készülékekben, ami ugyan a legális tartalmakat listázza elsőnek, ám nem ad garanciát arra, hogy az illegálisan feltöltött klipek ne legyenek rajta a listán.