Valódi nevekkel harcol a netes trollok ellen a Blizzard

Vágólapra másolva!
Igazi nevek használatával harcol a netes trollok és elharapózó viták ellen a Blizzard. A World of Warcraft és a Starcraft II fórumaiban azonosítók helyett polgári névvel fognak megjelenni a hozzászólások.
Vágólapra másolva!

Valódi nevek használatával akarja megakadályozni a viták elharapózását a World of Warcraftot és a hozzá tartozó fórumokat üzemeltető Blizzard. A játékosok a magánszférájukat féltik a változástól, a Blizzard szerint azonban jobb hellyé válik majd a fórum.

Forrás: [origo]
Nem csak békés énekelgetés van a World of Warcraftban

A régebbi üzengetések alatt nem jelenik meg az új információ, így aki ki akarja deríteni, hogy korábban kivel rúgta össze a port, keresgélni lesz kénytelen. A Battle.net fórumok következő verziója viszont már automatikusan kiírja a felahasználó valódi nevét is. Az anonimitás eltüntetésével a hatalmas, személyeskedésbe torkolló viták eltűnését várja a Blizzard. Pozitívabb, konstruktívabb, emberibb üzenetváltásokat várnak a valódi nevet használó webes szoftver bevezetéstől.

A játékosok nem örülnek egyöntetűen a változásnak. A The Register által idézett hozzászóló szerint a valós név megadása biztonsági kockázatot jelent, az információ ismerete alapot jelenthet social engineering támadások kivitelezéséhez, vagy a jelszavak kitalálgatásához. A polgári név használatával ráadásul a valódi világban is meg lehet találni az embereket, ha egy netes összecsapás után még kellemetlenkedni támad kedve valamelyik félnek.