Jogvédők keveslik a Facebook adatvédelmi újításait

Vágólapra másolva!
Egy amerikai civil szervezet szerint bár jó irányba indult el a Facebook az adatvédelmi funkciók beállításának egyszerűbbé tételével, az Electronic Frontier Foundation (EFF) szerint az üzemeltetők által javasolt beállításokat nem érdemes választania a felhasználóknak, mert azok nem kellően biztonságosak.
Vágólapra másolva!

A civil jogvédő szervezet blogján publikált bejegyzés szerint a világ legnépszerűbb közösségi oldalának működtetői a jó irányba indultak el az adatvédelmet illetően, de további lépésekre is szükség van a teljes siker eléréséhez.

Az EFF szakértői korábban is bírálták a Facebook adatkezelési gyakorlatát, mostani nyilatkozataik szerint azonban a korábbi problémák egy részét már orvosolták. Azonban a szervezet arra figyelmeztetett, hogy a weboldal ajánlott beállításai - ez a jelző a menüpontok kiválasztható pontjai mellett szerepel - nem a legmegfelelőbbek, ugyanis ezeket választva a kelleténél több információt oszt meg a külvilággal a felhasználó.

Az EFF jogásza szerint a tegnap bemutatott, a felhasználói adatok megosztásának beállításait biztosító felület egy jól eltalált egyensúlyt képez az egyszerű kezelés és a részletes konfigrálási lehetőségek közt. A civil szervezet szakértőit azonban továbbra is aggasztja, hogy a felhasználói profiladatokhoz külső felek is hozzáférhetnek.