Régi Windowson nem megy majd az APEH dokumentumkitöltője

Vágólapra másolva!
Július 1-től nem lesz használható az adóhivatal általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK) szoftvere Windows 98 és Windows ME operációs rendszeren, mivel azokra már nem jelenik meg a legújabb Java verzió, amire épül.
Vágólapra másolva!

Az ÁNYK program futtatásához szükséges windowsos Java Run Time (JRE) környezet 1.5-ös verziójának gyártói támogatása 2009. október 30-ával megszűnt, az 1.6-os verzió pedig csak Windows XP-vel, vagy annál újabb operációs rendszerrel működő gépekre lesz telepíthető. Az APEH szoftverének biztonsági és technikai követelmények is szükségessé tették az 1.6-os verzióra való átállítását, írja közleményében az adóhivatal, ezért a segédprogramot használó felhasználóknak is frissíteniük kell az operációs rendszert, amennyiben ez szükséges.

A dokumentumkitöltő szoftver első, 1.6-os Java verziót használó verziója 2010. július elsején jelenik majd meg, vagyis az érintett felhasználóknak addig van idejük lecserélni az operációs rendszert. Azoknak, akik XP-t, Vistát, vagy Windows 7-et használnak, a Java-környezet frissítésén kívül - ha ez november óta nem történt volna meg - más teendőjük nincs.

További információk az APEH oldalain az Általános Nyomtatványkitöltő programról szóló tájékoztatókban találhatók az alábbi linkeken:

A Java környezet legfrissebb verzióját az alábbi címről lehet letölteni: http://www.java.com/en. A telepítéshez segítséget találhat az APEH honlapján A Java Runtime környezet telepítése című ismertetőben (PDF).