Vágólapra másolva!
Ha megunta a mindig hallgatott netrádiókat, most találtunk egy vadonatújat, mellette friss programverziókat kereső segédet, XP-től Win 7-ig egyaránt hasznos, dupla ablakos Intéző-klónt, egy újabb YouTube-videoletöltőt, és egy nagy tudású panorámakép-összerakó alkalmazást ajánlunk letöltésre.
Vágólapra másolva!

SUMo

Forrás: [origo]

Az ingyenes segédprogram letöltése (1,25 megabájt, magyar nyelvű)

Két évvel ezelőtt már ajánlottuk kipróbálásra ezt a programot, de azóta gyarapodott tudása, ezért újra elővesszük. A SUMóval végig lehet vizsgáltatni a számítógépre telepített szoftvereket, az ingyenes alkalmazás pedig megmutatja, melyek azok, amelyekből már jelent meg frissebb verzió. Ez a program abban tér el kedvencünktől, hogy a Secunia PSI-tól, hogy nem csupán azokat az alkalmazásokat mutatja meg, amelyeket azért kell frissíteni, mert van bennük biztonsági rés, hanem minden egyes újabb verziót felsorol. Nagy hátránya viszont a Secuniával szemben, hogy bár elméletben minden telepítőhöz közvetlen letöltési linket is generálna a program, ez az esetek döntő többségében nem működik jól, azaz lehet manuálisan keresgélni ezeket.

Duo Explorer

Forrás: [origo]

Az ingyenes segédprogram letöltése (485 megabájt)

Ez az apró, ingyenes segédprogram egyaránt jól jöhet XP-t, Vistát vagy Windows 7-et használóknak. Működése pofonegyszerű: gyakorlatilag az Intéző kezelőfelületét tárja a felhasználó elé megduplázva. A kettős felület alkalmazásával jelentősen egyszerűbbé válik az egyik winchesterről a másikra, vagy a két mappa közötti másolás folyamata, különösen a Total Commanderhez szokott felhasználók számára. Az ablak egyik részén meg kell keresni a forrásmappát, a másikban a célmappát, és csak át kell húzni bele az egérrel a fájlt, vagy fájlokat.

YAYA - Yet Another YouTube App

Forrás: [origo]

Az ingyenes segédprogram letöltése(Adobe Air-t kell telepíteni használata előtt)

A YouTube-on lévő videók letöltésére számtalan lehetőség kínálkozik, s a YaYa nevű segédprogram is leginkább erre a feladatra használható leginkább. Használatához előbb telepíteni kell az Adobe Airt, ezt követően lehet telepíthető a gépre az alkalmazás. Kezelőfelülete meglehetősen fapados, de a célnak megfelelő: a YouTube Search feliratú alsó menüben lehet rákeresni a kívánt tartalmakra, melyek a találati listán (YouTube Search Results) jelennek meg. Ezen egy Download gomb is látható minden egyes videó mellett, amellyel a merevlemezre menthetők a klipek, így internetkapcsolat nélkül is megtekinthetők a Video Library-ben. Ez a segédprogram egyedül ebben nyújt extrát, minden más tekintetében a DeskTube-ot érdemes használni a YouTube alternatív módon való eléréséhez.

RADIOTUNA

Forrás: [origo]

Itt hallgathat bele a béta üzemben elérhető RadioTuna internetrádióba

A Last.fm tartalmazit hazánkból csak pénzért lehet elérni, a Pandorát pedig csak az amerikaiak élvezhetik. Szerencsére van egy másik online zeneforrás, amely hazánkból is elérhető, ez pedig a RadioTuna. Szolgáltatásai nagyon hasonlóak a Last.fm-éhez, azaz lehetséges előadó és stílus neve alapján is zenét keresni, emellett ha ismerjük az adott online rádió nevét, ez alapján is fel tudjuk kutatni. Az előadókereső azonban némileg butább a Last.fm-énél, itt ugyanis csak akkor lehet elérni egy adott művész zenéit, ha a katalógusból elérhető csatornák valamelyike éppen játssza azt: ekkor egy linken keresztül rögtön hallgatható is. Munkahelyi zenehallgatáshoz kimondottan ideális, ha már az összes szokott internetrádióját megunta.

Hugin

Forrás: [origo]

Az ingyenes panorámakép-szerkesztő letöltése (19,4 megabáj, magyar nyelvű)

Ez az ingyenes szoftver fejlesztője oldaláról Windows mellett Mac OS X és Linux rendszerekhez is letölthető. a program panorámaképek összeállítását teszi lehetővé egymással átfedésben készített digitális fotókból . Egyebek mellett akár ilyen művészi hatású, speciális felvételeket is össze lehet rakni vele, amelyek úgy festenek, mintha a felvétel közepén egy kis bolygó képezné alapjuka, de hagyományosabb panorámák illesztésére is alkalmas, illetve a különböző torzulásokat is lehet vele korrigálni utólag. Angol nyelvű segédlet ezen az oldalon érhető el a szoftverhez.