Böngészőben is játszhatóak a régi kalandjátékok

Vágólapra másolva!
Újra játszhatóak a nyolcvanas évek kalandjátékai. A Sarien.net-en mindenki megtudhatja, mit szerettek a Sierra On-line tizenhat színű csodáiban, maréknyi pixelből összerakott hőseiben a kor játékosai - adta hírül a GameSetWatch.
Vágólapra másolva!

Öt klasszikus kalandjátékot próbálhatnak ki böngészőjükben a Sarien.net-et felkeresők. A játékosok két epizód erejéig Roger Wilco, az univerzumot több alkalommal megmentő takarító bőrébe bújhatak. Segíthetnek Tarannak, a The Black Cauldron hősének megállítani a gonosz Szarvas Királyt vagy épp hozzájárulhatnak, hogy a Leisure Suit Larry sorozat főhősének végre igazán összejöjjön egy randija.

Rohangáló klónok

A játékok furcsa, tudathasadt multiplayer lehetőséggel rendelkeznek: az egyszerre egy helységben tartózkodó játékosok látják egymás, tudnak beszélni, ám nem tudnak összedolgozni. A többjátékos mód így is sokat segít a fejtörőkkel megakadó felhasználóknak, elég addig várni, míg egy másik játékos arra jár, és ellesni tőle a trükköt. Mivel az egyes szobákban mindig van legalább 2-3 felhasználó, így különösen hosszú várakozási idők sincsenek, végső esetben pedig még mindig meg lehet keresni a kalandjátékok fénykorában még fénymásolva terjedő végigjátszások online utódait.

Forrás: [origo]
Kalandod itt véget ért, írd be a restart-ot

A megoldás valószínűleg csak a valódi hálózati Sierra játékok rajongóit nem elégíti ki. Nekik tovább kell várniuk arra, hogy valaki fantáziát lát a cég 1989-ben elindított ImagiNation online játékrendszerében, és létrehoz belőle egy kényelmesen játszható verziót.

A Sarien nem túlzottan kényes, a fejlesztők állítása szerint szinte bármilyen böngészővel elindul. A hősöket begépelt parancsokkal vagy az egér jobb gombjára lenyíló parancs menü segítségével vezérelhetik a játékosok. A programok Wii-n és iPhone-on is működnek, ám használatuk egyelőre kényelmesebb számítógépen. A szolgáltatás a játékok kivételével ingyenesen letölthető kódokra épül, így bárki megpróbálkozhat hasonló oldal indításával.

Tovább is van

Aki a most online is játszhatóvá vált, a Sierra AGI (Adventure Game Interpreter) motorját használó kalandjátékain átküzdötte magát, folytathatja a Lucas Arts által kiadott legendás címek újrajátszásával folytathatja a múltidézést. Az ingyenesen beszerezhető Scumm VM futtatási környezettel nem csak a Goblinst vagy a Monkey Island sorozat darabjait lehet újra elindítani, a Sarien.net-ről lemaradt Sierra programokkal is elboldogul.