Letöltés: heti ingyenjáték és demók

Vágólapra másolva!
Egy egész hétvégényi játékot és demót válogattunk össze, hátha valóban bejön szombatra a rossz idő. Ingyenjátékunk egy magyar fejlesztésű hibakeresős puzzle, aminek száz pályáján csak a legsasszeműbb játékosok tudnak elsőre végigjutni. A demók között akad valószínűtlenül keveset takaró páncélba öltöztetett nőkkel díszes fantasy stratégia, flintákkal és kardokkal teli steampunk kalandjáték, és malaclopós Warcraft-klón is.
Vágólapra másolva!

Nem lehet nem szeretni a hibakeresős játékokat. Van valami abban, amikor a játékos két képet bámul meredten, és megpróbálja megtalálni az apró különbségeket. Amennyire idegesítő, annyira addiktív ez a kihívás. Más alakú az árnyék? Hiányzik egy buborék a kólásüvegről? Tényleg más alakú az a bárányfelhő? Ehhez hasonló kérdésekkel kell folyamatosan megbirkóznia a játékosnak. Ugye, hogy csodálatos?

Az ilyen kihívások kedvelőinek ajánljuk az ingyenes, magyar fejlesztésű Diffy 2-t, előrebocsátva, hogy a játék nagyon nehéz feladványokat tartalmaz. Ráadásul az idő is rövid, az egyes különbségek meglelésére csupán tíz másodpercünk van hibánként, ráadásul a téves tippeket időlevonással bünteti a program. Igazi sasszemnek kell tehát lenni, hogy Tesztelőnk a harmadik pályán, az összegyűrt kólásdobozt ábrázoló képen nem tudott túljutni, pedig az még nagyon az eleje a játéknak. Nem minden különbség pixelnyi, néha a hatalmas eltérések vannak a két kép között. Ezeket talán még nehezebb észrevenni, ha a játékos apróságokat keres.

Forrás: [origo]
Kevesebb mint két perc jut a 11 különbség meglelésére

A Diffy száz pályája biztos képes lekötni a legügyesebb játékosokat is a hétvégére. Akinek a csendéletek túl nehezek, viszont a Diffyhez hasonlóan remek elektromos zenével megfejelt hibakeresős játékot szívesen játszik, az megpróbálkozhat Posztapokaliptikus Piroska kalandjaival a böngészőben.

Vásárlás előtt kipróbálandó: demók

SACRABOAR

Valósidejű stratégiai játékból már annyi jött ki, hogy megszámolni sem lehet őket. Játszhattunk a rómaiakkal a barbárok, az orkokkal az élőholtak, vagy éppen a nyulakkal a vaddisznók ellen, tankcsatában vagy falanxrohamban az ellen seregeinek vezetve csapatainkat. Arra azonban még nem volt példa, hogy a lövöldözős programokból ismert szerezd meg a zászlót (CTF) módot kombinálják, kellemes fantasy malaclopós játékot hozva létre.

Forrás: [origo]
Indul a villanytank malacot lopni

A Sacraboar nagyon mélyen komolytalan játék. Egy halom fantasy kiegészítőt építhetünk: támadó és védő varázstornyokat, gyalogságot, steampunk kéziágyúval masírozó tankszerű óriást. Mégis a játék megnyerésének legfőbb eszköze az a troll jellegű, gyorsléptű egység, akinek az egyik feladata a felderítés, a másik az ellenség malacainak lenyúlása. A dicső tolvaj persze megérdemel minden védelmet, mert disznóval futni már annyira nem egyszerű. És ha van egy lassan menekülő ellenségünk, az őt védő nehéztüzérség, varázslatok garmadája, meg persze a saját kondát védő erősebb sereg, akkor biztos a csetepaté.

TORCHLIGHT

A steampunk zsáner kedvelőinek készített Diablo-klónt a Runic Games. A csinosan elnagyolt, a rajzfilmek világát idéző grafikájú Torchlightban benga harcos, teltkeblű íjász, vagy varázslatokat szóró szemüveges alkimista lehet a játékos. A történet kezdete viszonylag szokványos: ki kell pusztítani a minden szörnyet a városka mellett húzódó, csillogó kék kristályokkal teli bányából, a felhasználható eszközök viszont teljesen újak. Végre nem csak szálfegyverekkel és éles pengékkel lehet sarabolni a gonoszokat, hanem mindenféle muskétákkal is közéjük lehet lőni.


Torchlight: látványos, rajzfilmes grafika és remek flinták

A demó két óra játékot tartalmaz, ez bőven elég ahhoz, hogy eldöntsük, szeretnénk-e tovább kalandozni a hangulatos bányaváros alatt húzódó tárnákban. A játék teljes verziója 4500 forint körüli összegért szerezhető be a digitális játékboltokból.

KING'S BOUNTY: ARMORED PRINCESS

A teltkeblű vonalat erősíti a King's Bounty új része, az Armored Princess is. Az előző résszel szemben most női karakterrel indul csatába a gamer a Heroes of Might and Magic sorozatra emlékeztető körökre osztott kalandjátékban. Karakteralkotáskor a név és a meglepő módon aranyos címerpajzs mellett azt kell kitalálnia a játékosnak, hogy inkább a harcra helyezi a hangsúlyt, varázsló szeretne lenni, vagy belekóstol mindkét útba.


Kalandokkal teli világ várja a lovagokat

A játék nem spórol a cukisággal, a bájosan mosolygó - és iszonyat kardokat lóbáló - alulöltözött és vészesen alulpáncélozott nők, és szárnyas csatamének mellett még házikedvencként tartott sárkányok is vannak az Armored Princessben. Ezek mellett a hercegnő toborozhat különböző varázslényeket és katonákat, hogy segítsék Teana világának felfedezését.

A térképen való manőverezés még valós időben történik. A játékos nyugodtan lovagolhat körbe-körbe a térképen seregeivel, amíg nem találkozik ellenséggel. A csaták azonban már taktikai, nyolcszögekre felosztott térképen zajlanak, most már körökre osztva.

"Árleszállításon vásároltál" - a hétvége akciói

Két neves sorozat játékait is olcsóbban lehet beszerezni hétvégén a Steam digitális játékboltban. Az egyik a hazai fejlesztőirodával is rendelkező Crytek legendásan részletes lövöldözős programja a Crysis és folytatása a Warhead. A Csendes-óceáni szigeten játszódó gyilkolászásban a játékosok legnagyobb örömére nem csak a koreai erők vesznek részt, hanem mindenféle rejtélyes idegenek is belekeverednek a csetepatéba. Az ellenséges harcosok mellett számtalan jármű - a Humveetől az egyszerű platós terepjárón keresztül a háromtengelyes csapatszállítóig - áll a játékosok rendelkezésére, hogy a földutakon szaladgáljanak. Az már szinte extra, hogy a sziget minden fája, bokra települése a földig rombolható a részletes fizikai modellnek köszönhetően. A Steamen 25 euróért, azaz 6700 forintért, lehet megvenni a két játékot. Akinek nem sürgős a vásárlás, nem a hétvégén akarja megtisztítani a kis szigetet, az a CD Galaxis épp futó akciójában 4000 forintért szerezheti be a programokat hétfőn.


Igen, páncélozott csapatszállítót is lehet vezetni

Az Overlordot és a fantáziátlanul Overlord II-nek nevezett második részét viszont tényleg a Steamen lehet a legolcsóbban beszerezni. A kilenc euróba - kevesebb mint 2500 forintba - kerülő programcsomag mindegyik részének történetét Rhianna Pratchett, a kliséket kifordító népszerű szerző, Terry Pratchett lánya írta. A rendhagyó, sötét humorú akciójátékban az alvilágban rendet tevő sötét nagyúr bőrébe bújhatunk, aki maga is hajlandó szétcsapni az ellenség között, de a biztonság kedvéért magával viszi nem túl intelligens, ugyanakkor nyugodt szívvel elvesztegethető szolgáit is. A játék egyrészt görbe tükröt tart a fantasy zsáner klisés megoldásai elé, másrészt mindent megtesz azért, hogy a játékos remekül szórakozzon. De tényleg, ütöttek már szét greenpeaces elfek között? Ugye, hogy nem?


Új sötét nagyúr jött a városba, rendet is kell tennie

A műfajkritka a Good Old Gamesnél is folytatódik. A hétvége két leárazása az Evil Genius, amiben egy jól működő bűnbirodalmat kell felépíteni a James Bond filmek főgonoszait idéző figurával. A feladat természetesen a végzet asszonyainak felnevelésével, a halálig hű zsoldosok kinevelésével és egy csodás trópusi sziget alá épített bázis tökéletesítgetésével jár. A másik akciós játék, a Republic: The revolution, ha lehet, még jobb témát dolgoz fel. Ebben egy sikeres puccsot kell megterveznie a játékosnak.

http://store.steampowered.com/sub/2464/