Már a virtuális világban is spammelnek

Vágólapra másolva!
Virtuális detektívek bevetésével próbálják kiszűrni a Sony virtuális világából a kártevőket és kéretlen reklámokat terjesztőit  - számolt be a Reuters.
Vágólapra másolva!

A világ egyik legnépszerűbb internetes játékvilágában új típusú fenyegetés ütötte fel fejét: spammer csoportok által vezérelt karakterei kéretlen reklámokkal bombázzák a rendes játékosokat, amelyben többek közt virtuális javak - például varázslatok, fegyverek - megvásárlására próbálják rávenni őket. A hírügynökség beszámolója szerint a többek közt a Star Wars Galaxies, az Everquest és Free Realms játékokat működtetőa Sony Online Entertainment külön csoportot hozott létre az ehhez hasonló esetek kivizsgálására.

Ez ugyanis a fent említett MMO, vagyis felhasználók ezreit összekötő játékok mindegyikében tiltott tevékenység. A kilenc tagú csoport egyfajta virtuális detektívként működik az online világban, ahol magukat mezei játékosnak kiadva kutatnak a spammerek után, akik mostanra sokszor jól szervezett csoportként tevékenykednek a kibertérben.

Erre azért van szükség, mert a kéretlen reklámok rendkívül idegesítik a felhasználókat, nyilatkozta a Sony illetékese a hírügynökségnek. A csoport úgy tűnik igen aktívan tevékenykedik, munkája nyomán ugyanis eddig 295 ezer darab kéretlen reklámozáson ért felhasználót tiltott le a rendszerből. Ezek a karakterek többnyire olyan virtuális javakat, karaktereket kínálnak megvételre valós pénzért, amelyek megszerzése a hagyományos módon sok órányi játékba kerülne. Emellett az üzemeltetők azért sem tűrik meg az illegális konkurenciát játékvilágaikban, mert azok tevékenysége csökkenti bevételeiket.