Vágólapra másolva!
A válság végét látja az Intel: a chipgyártó cég vezérigazgatója szerint idén közel ugyanannyi PC talál majd gazdára mint tavaly, ami a jelen gazdasági helyzet tükrében igen jó eredménynek mondható.
Vágólapra másolva!

A BBC híradása szerint Paul Otellini annak ellenére bizakodó, hogy piacelemzők az idei évre komoly visszesést prognosztizáltak a PC-piacnak, ám az Intel-vezér szerint a számítógépek jelenleg is kelendők, hiszen ezek manapság nélkülözhetetlenek. "Ha valakinek elromlik a PC-je, nem várhat új gép vásárlásával a recesszió végéig" - nyilatkozta Otellini.

Az Intel a múlt héten publikálta a vártnál jobb harmadik negyedéves eredményeit, amely a cégvezető szerint ugyancsak azt jelzi, hogy a technológiai iparág már kezd kilábalni a gazdasági válságból. Otellini a BBC munkatársának a cég ellen indított EU-s versenyjogi perről is beszélt, melyben májusban rekordösszegű, 1,06 milliárd eurós bírságot róttak ki a cégre. Az Intel Brüsszelben fellebbezni fog a döntés ellen, Otellini pedig jó esélyt lát arra, hogy sikerül megváltoztatniuk a korábbi döntést.