Modu: egy kütyü mind felett

Vágólapra másolva!
Izraelben már bemutatkozott a kütyük következő generációnak szánt Modu rendszer. Az egy központi, memóriát és egy apró kijelzőt tartalmazó magként műkdő berendezést, különböző funkciókat megnyitó "kabátokkal" lehet mp3-lejátszóvá, bringás navigációvá vagy épp autós telefonná változtatni - adta hírül a TechRadar.
Vágólapra másolva!

A TechRadar információi szerint egyelőre csak három különböző "kabátot" lehet megvenni a vékony Modu telefonhoz. Az alapegység csupán egy SIM-kártyát, néhány gombot és egy apró kijelzőt tartalmaz. A kísérleti technológiába beruházó felhasználók azonban számíthatnak arra, hogy hamarosan érkezni kezdenek az ötletes kiegészítők, amikkel navigációs eszközzé, asztali zenejátszóvá vagy éppen csillogó üzleti telefonná változtathatják Modujukat. Azt egyelőre nem tudni, hogy a leginkább a mostani memóriakártyákra hasonlító központi egységre mennyi adatot lehet felmásolni, ám valószínűleg nem szerénykedtek a tervezők a tárhellyel.

A kütyüt a Cellcom Israel előfizetői vásárolhatják meg körülbelül 24 ezer forintos áron. A csomag az alap telefonon túl egy express jacket nevű színes fedlapot is tartalmaz. Arról egyelőre nincsenek információk, hogy az érdekesebb funkciókat kínáló kiegészítőket mikor dobja piacra a cég és mennyibe fognak kerülni.

Forrás: [origo]

Idén csak Görögországban és Dél-Amerikában lesz elérhető a Modu kütyüje, azonban a brit lap szerint 2010-ben elérhetik Európát is az összelegózható készülékek. A kütyüt létrehozó Dov Morantól nem idegen a világot alapjaiban megváltoztató innováció, a férfi 2006-ban eladott M-Systems nevet viselő cége alkotta meg az első pendrájvot, lassú halálra ítélve a floppylemezeket és újraírható CD-ket.