Letöltés: heti ingyenjáték és demók

Vágólapra másolva!
Nyár közepén még a monitoron mozgó avatárját sincs kedve igazán mozgásra késztetni a gamereknek, jobb hagyni őket, hadd pihenjenek. A reflexeket lelassítő hőségben egy vicces, a Lucasarts legszebb napjait idéző abszurd kalandjátékot ajánlunk. Demóink között egy bájos, bár némiképp koros nyomozónő legújabb kalandját ajánljuk, illetve egy szórakoztató farmszimulátor szerepel. A számítógépes stratégáknak illetve a lovagi élet után vágyakozóknak pedig akciós ajánlatokat is találtunk. 
Vágólapra másolva!

Egészen változatos problémák lehetnek abból, ha elromlik egy tévézni vágyó duó tetőantennája. Például az is megtörténhet, hogy a páros egy fém ruhafogassal próbálja helyettesíteni az alkatrészt, hogy le ne maradjanak a Magnumról vagy a Gyilkos sorokról, és mire észbe kapnának, a jövőben találják magukat, az emberiség sorsával a kezükben. Zagyvaságnak hangzik? Pedig valahogy így kezdődik az ingyenesen letölthető Ben there, Dan that kalandjáték. A cél: helyreállítani a jelent és visszajutni a jövőbe, lehetőleg a Magnum főcím ideje előttre.

A rejtvényeket a kalandok közben összegyűjtött tárgyak okos kombinálásával lehet megoldani, ebben nagy segítségére vannak a játékosnak a folyamatosan beszélő hősök. A Ben és Dan által megosztott ötletek azonban nem mindig elegek a feladatok megoldásához, jókora szerepet kap a gamerek kreativitása is. Az abszurd humor kedvelőinek, illetve a Lucasarts klasszikus kalandjátékat nem feledőknek biztos számos kellemes percet fog szerezni a Ben there, Dan that.

Forrás: [origo]
A furcsa rajzstílust a Ben there folytatása is megörökölte

A nyolcvanas évek krimijeit kedvelő páros kalandjainak van folytatása is, ami a Time gentleman, please! névre hallgat. Demójában hőseink ismét a koszos és esős jövőben találják magukat a tévé előtti fotel helyett. Az újabb elragadás annyira felháborítja Dant és Bent, hogy a gonosz jövőbeli énjükkel való leszámolás helyett a teljes időutazós berendezést meg akarják semmisíteni az antennaként szolgáló ruhafogassal kezdve. Az őrület során felbukkannak gonosz gyíklények, csillogó robotok és egy rendkívül dühös, pixeles Hitler is, továbbá lepereg több ezer sornyi vicces párbeszéd is a pácba jutott két hős között. A Zombie Cow stúdió által kiadott demó rendkívül rövid, de az ingyen beszerezhető előzmény és a játék rendkívül alacsony ára miatt ezt biztosan megbocsátják nekik a kalandjátékok rajongói.

Vásárlás előtt kipróbálható: a hét demói

NANCY DREW - RANSOM OF THE SEVEN SHIPS

Nancy Drew, a nyomozós regények, filmek és játékok főhőse öregebb még a számítástechnikánál is. A nyomozólány szereplésével először 1930-ban jelentek meg kötetek, a detektív a mai napig több mint négyszáz történetben jelent meg. A könyvek mellett természetesen filmek, sőt 1998 óta videójátékok is mesélik a hölgy kalandjait.


Poirot és Holmes kortársának segíthetünk

A legújabb Nancy Drew történetben egy nyaralást tesznek tönkre az emberrablók, arra kényszerítve a főhőst, hogy elragadott barátja kiszabadításáért cserébe megfejtsen egy ősi bahamai rejtvényt. A régiesen szép grafikával rendelkező játékban tárgyakat kell gyűjtögetni, logikai fejtörőket kell megoldani, hogy közelebb kerüljünk a címben is említett hét kalózhajó kincseihez. A szoftvert az angolul legalább alapszinten beszélő, a krimit és a kalandjátékokat kedvelő gamereknek ajánljuk.

FARM FRENZY 3

Gyerekeknek szánták, ám a felnőtteket is lekötheti hosszú félórákra a Farm Frenzy 3. A játékban egy tyúkfarmot kell vadul kattintgatva irányítani, locsolva az afrikai szavannát, szedve a tojásokat, és elzavarva - vagy elfogva és eladva - a tyúkokra támadó oroszlánokat. Az összeszedett pénzből a farm továbbfejleszthető, a játékos vehet nagyobb kutat, sütőkemencét, keltetőt, vagy növelheti a raktárát.


Farm Frenzy: a teljes verzióban nem csak a szavannát uralhatjuk

A jó esetben öt-hat perc alatt teljesíthető pályák nem azért nehezek, mert az egyes résztevékenységekre nagyon kell koncentrálni, hanem azért, mert a tennivalók csőstül jönnek. A demó egy órányi játékot tesz lehetővé, ami arra elég, hogy piacra járós robogónkat jobbra cseréljük, növeljük a raktárkapacitást, illetve a gyöngytyúk bizniszből kilépve elindítsuk saját sütödénket. A Farm Frenzy 3-at mindenkinek ajánljuk, aki betöltötte a negyedik életévét és szeretne egzotikus tájakon gazdálkodni, illetve a munkanapból tíz-tizenöt percet elrabló, menedzselni szerető felnőtteknek.

Játékvilágban történt: a hét hírei

A Comic-Con pár évvel ezelőtt még csupán az elvakult képregényrajongók találkozóhelye volt, de a helyzet gyökeresen megváltozott, a show mára a szórakoztatóipar egyik legfontosabb eseményévé nőtte ki magát. Itt mutatják meg legújabb filmjeik első képkockáit a filmstúdiók, itt tartanak rajongói találkozókat a legismertebb televíziós sorozatok főszereplői, és a legújabb játékbejelentéseket is ide időzítik a játékkiadók. Az idei show a játékfelhozatalt tekintve talán az eddigi legerősebb, és nem csupán a képregények és a játékok közti egyre szorosabb viszonynak köszönhetően.

A nagy költségvetésű játékok körüli felhajtás mindennél fontosabb a kiadók számára, az összes létező csatornát, lehetőséget megpróbálják kihasználni az utóbbi időben. A kampányok fontos eszközévé vált a játékokhoz köthető képregényadaptáció megjelentetése, az Electronic Arts a Dead Space után a Dante's Inferno és a Mass Effect 2 megjelenését is egy-egy képregény kiadásával támogatja meg. Az Army of Two: The 40th Day című játék fejlesztésében két képregény illusztrátor, az X-Men-ből ismert Chris Bachalo és a Robin Hoodhoz hasonló Green Arrow kalandjait rajzoló Jock is részt vesz, még szorosabbra fűzve a műfajok közti viszonyt. Az Activision a Singularity című lövöldözős játékához, a Sony Online az ingyenesen játszható MMO-hoz, a Free Realms-hez ad ki képregényt. A Prince of Persia film jövő nyáron megjelenő filmadaptációja is erősítést kap képregény fronton, a játéksorozat kitalálója hat új történetet ír a herceg rajzolt kalandjaihoz. A Microsoft sem maradhatott ki a sorból, de ők rögtön mozgóképben gondolkodtak. A legsikeresebb Xbox sorozatnak számító Halo legendáriumát egy anime kiadásával teszik még teljesebbé, az animációs filmet dobozos, és letölthető formában is beszerezhetik majd a rajongók, valamikor a jövő év folyamán.


Anime is készül a Master Chief kalandjaiból

A Marvel: Ultimate Alliance az újszerű megközelítésnek köszönhette a sikerét, a szerepjáték elemekkel dúsított kalandban az amúgy legnagyobb ellenfeleknek számító szuperhősök és szupergonoszok a túlélés érdekében kénytelenek voltak együttműködni, a rajongók legnagyobb örömére. Ez történik a folytatásban is: egy új jogszabály elfogadása miatt újra viszály alakul ki a szuperlények és az emberek között, és az események végül polgárháború kitöréséhez vezetnek. A játékosok akár kooperatív módban is belevághatnak a kalandokba, a történet végigjátszása során olyan szuperhősök speciális képességeit kombinálhatják össze, mint az örök kedvenc Pókember, vagy a manapság legsikeresebb karaktereknek számító Farkas és Vasember. Érdekesség, hogy a szeptemberben megjelenő folytatásban kisebb, de annál érdekesebb szerepet kap Stan Lee, a legsikeresebb képregénysorozatok megálmodója is.

Forrás: [origo]
Odacsapnak a szuperhősök az Ultimate Alliance 2-ben

Az első rész még a filmes játékok magasnak nehezen nevezhető szintjét sem ütötte meg. A jelek szerint a Sega olvasta a kritikákat, és megpróbál egy komolyabb, értékelhető folytatást készíteni. Ehhez Matt Fraction segítségét kérték, aki a Casanova, a Five Fists of Science, és a Last of the Independents képregények megalkotásával szerzett hírnevet, és aki írt néhány történetet a The Invincible Iron Man-be is. Az Iron Man 2 játékban ennek köszönhetően nem csak a film történetét, de teljesen új helyszíneket, szereplőket és kalandokat is megismerhetnek majd a játékosok. A PC kivételével minden játékgépre megjelenik 2010 tavaszán.


Önálló története lesz az új Vasember játéknak

A filmszerű, realisztikus megjelenítés volt eddig a Gearbox nevű fejlesztőcsapat legfontosabb ismérve, legújabb játékukkal azonban eltérnek az eddigi gyakorlattól. A lövöldözős szerepjátékként aposztrofált Borderlands fejlesztése a cég előző játékaihoz hasonlóan kezdődött, a csapat megpróbálta maximálisan kihasználni az újgenerációs konzolok és grafikus kártyák lehetőségeit. Több évnyi munka után a játékon dolgozó grafikusok és tervezők meglepték egy titokban kifejlesztett, képregényes jellegű megjelenítést biztosító grafikai motorral lepték meg cég vezetőségét. Az ötlet bevált, a vezetőség rábólintott, a posztapokaliptikus, nyitott, szabadon bejárható világban játszódó, kooperatív elemekkel, és több millió kipróbálható fegyverrel megtámogatott játék végül képregényes grafikával jelenik meg PC, PlayStation 3 és Xbox 360 platformokon, október 23-án. A fejlesztők az új megjelenítést mozgás közben a Comic-Con alatt mutatták meg először a nagyközönségnek.

Forrás: [origo]
Badlands: világ vége után kezdődik a buli

Az FPS műfaj úttörőjének számító id software (Wolfenstein 3D, Doom, Quake) a Borderlands-hez hasonló stílusú játékon dolgozik jelenleg. A több éve bejelentett újszerű, posztapokaliptikus világban elhelyezett FPS-ről az idei Comic-Con-on közölték az első konkrét információkat. A cég nem tért el a kitaposott ösvénytől, továbbra is az elérhető legújabb technológiák, és a realisztikus megjelenítés mellett tették le a voksukat. A Rage története szerint a helyszínül szolgáló bolygó lakosságát egy becsapódó aszteroida tizedeli meg. Azok sem járnak túl jól, akik életben maradnak: vagy mutáció, vagy a már mutálódott emberek áldozataivá válnak. Az esemény előtt a kiemelkedő képességű embereket földalatti búvóhelyekre menekítették, a főhős is egy "bárka" lakója lett volna, de egy baleset folytán kénytelen túlélésért küzdeni a felszínen. A történetet a kötelezően végrehajtandó feladatok során ismerhetik meg a gamerek, akik a számtalan mellékküldetés teljesítése mellett autós versenyeken is részt vehetnek majd. A főhősnek morális döntéseket is meg kell hoznia, ez nem lesz könnyű, a Rage világában semmi sem egyértelműen fehér vagy fekete.


Rage: a civilizáció összeomlott, de nem nagy a baj

A Comic-Con ideje alatt több játék eddig ismeretlen megjelenési időpontját is bejelentették, a nemrég ismertetett APB (All Points Bulletin) 2010. márciusában érkezik, a legújabb, The Ballad of Gay Tony című Grand Theft Auto DLC, azaz letölthető kiegészítés október 29-én kerül fel az Xbox Live-ra. Ugyanezen a napon kerül a boltokba a Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City című válogatás, mely a Grand Theft Auto IV összes kiegészítőjét tartalmazza majd. A PlayStation 3 legígéretesebb idei újdonsága, az Uncharted 2 október 13-ától lesz megvásárolható.

Takarékos gamereknek: akcióajánló

A nyári uborkaszezon továbbra is tart, a héten gyakorlatilag nem is került új játék a boltokba. A nemrég megjelent játékok közül érdemes kipróbálni a Damnation című lövöldözős játékot, ami ugyan a várakozással ellentétben közepes minőségűre sikeredett, de ennek köszönhetően a forgalmazó a közepes árfekvést célozta be, már 3500 forint körüli áron be lehet szerezni. A Valve digitális disztribúciós rendszere pedig újabb klasszikus kalandjátékokkal gazdagodott, a Sierra sorozatai közül a King's Quest és a Space Quest összes részét tartalmazó kollekciók július 30-ig akciós, 2000 forintos áron szerezhetők be.

Erős ajánlattal készült a Steam a hétvégére, a Paradox játékaiból lehet jelentős árengedménnyel vásárolni. Az akcióknak valószínűleg a stratégiai játékok kedvelői örülnek igazán, a válogatásba remek, hónapokig nyúzható címek kerültek be. Akinek eddig nem lenne meg, az most beruházhat az Europa Universalis III-at, amiben Bizánc elestétől a francia forradalomig lehet végigharcolni és végigtaktikázni az évszázadok nagy konfliktusait. A játékos végső célja, hogy erős, stabil birodalommá alakítsa a választott nemzetét, ehhez a harc mellett a kereskedelem és a diplomácia eszközei is rendelkezésére állnak. Azok az uralkodók, akik a francia forradalomra sem unják meg a játékot, a modoknak köszönhetően a végtelenségig meghosszabbíthatják a játékidőt.


Folytatás is várható a lovagszimulátorhoz

Az akciójátékok kedvelőinek a Mount&Blade-t ajánljuk a hétvégi kínálatból. A független fejlesztésű, néhol még kissé csiszolatlan játékban egy kóbor lovag vagy egy feltörekvő, nem nemesi származású harcos bőrébe bújhat a játékos, hogy szerencsét próbáljon Calradia tájain. A Mount&Blade nem rendelkezik történettel, az elvállalt küldetésektől és csatáktól függ mivé válik a játékos, cél a nemesi cím. A játék a remek harci szimuláció miatt lehet érdekes a finomságok iránt érzékeny gamereknek: belső nézetű lovasroham, finom célzást is lehetővé tevő lovasíjászat és kemény gyalogos kardpárbajok várják a címerért hadba szálló játékosokat. A Mount&Blade remekül modolható, a vikingek kalandjait elmesélő verziótól az ókori görögök csatáit tartalmazó módosításig tucatnyi remek ingyenes kiegészítő közül lehet válogatni.