Megvan a legújabb Lara Croft

Vágólapra másolva!
Új modellt találtak Lara Croft főállású szerepére: a szexis videojáték-hősnőt egy 23 éves angol lány, Alison Carroll alakítja majd a valóságban.
Vágólapra másolva!

A több száz jelentkező közül kiválasztott Carroll feladata az lesz, hogy rendezvényeken és sajtóeseményeken személyesítse meg a Tomb Raider játékok hősnőjét. Alison először november 21-én, a sorozat legújabb epizódjának, az Undergroundnak a megjelenése kapcsán öltheti magára a híres kosztumöt - írja a The Sun.

A bulvárlap híradása szerint a szingli hölgy a szerep elnyerése előtt recepciósként dolgozott egy golfklubban, egyébként pedig képzett tornász, és majd' minden nap edz, hogy formában tartsa magát. Ez azonban nem elég a hiteles alakításhoz: Carrollra némi régészeti és harcművészeti torábbképzés is vár, hogy hitelesebben mutassanak a kezében Lara Croft elengedhetlen kellékei, a fegyverek.

A Tomb Raider-sorozat sikerét nem kis részben a formás (pixel-) idomokkal megáldott főszereplőnőnek köszönhette, és a játék készítői továbbra is igyekszenek kijátszani ezt a kártyát. Az első epizód még tizenegy évvel ezelőtt jelent meg, és összesen 32 millió példányt adtak el belőle, Angelina Jolie pedig két mozifilmben alakította a sportos arisztokrata régészlányt. A játékgyártó azonban korábban sem csak vele, hanem egy Karima Adebe nevű hölggyel is reklámozta a sorozatot, aki annak idején bolti eladóból vedlett át a hivatalos Larává.

Az új kiválasztott úgy nyilatkozott, nagyon jó érzés volt először felvennie a jelmezt, és reméli, hogy a minden idők legszexisebb hősnőjének szerep hozzásegíti majd pár randihoz is - bár egyelőre nem tervez stabil kapcsolatot.