Veszélyes weblapokra figyelmeztet a Yahoo

Vágólapra másolva!
A webkereső holnaptól piros felirattal jelenít meg figyelmeztetést azoknak az oldalaknak a linkje mellett, amelyek fertőzéssel, vagy spammel fenyegetik a látogatót.
Vágólapra másolva!

A Yahoo a McAfee Site Advisor nevű alkalmazását integrálja a keresőjébe, amely a keresési találatok között jeleníti majd meg a figyelmeztetéseket - írja a TechCrunch. A figyelmeztető szövegek között olyanok lesznek, mint például "Warning: Unsolicited E-mails", vagyis "Vigyázat: kéretlen levelek" és "Warning: Dangerous Downloads", azaz "Vigyázat: veszélyes letöltések".

A legveszélyesebb kártékony oldalakat a Yahoo egyszerűen kigyomlálja a keresési indexből, hogy azokat rajta keresztül véletlenül se tudják felkeresni a látogatók. A keresőbe integrált McAfee-alkalmazás eredetileg a Firefox böngészőhöz készült kiterjesztés formájában készült el, így ebben a formában azok számára is elérhető, akik egyébkén nem használják a Yahoo keresőjét.

Tavaly decemberben a Google is nekiállt eltávolítani a kártékony oldalakat a keresési indexéből, amihez ők is partnereik segítségét veszik igénybe. A keresőnél bárki jelentheti egy webes formon keresztül a kártékony oldalakat.