Valós gyilkosság játékbeli harcból

Vágólapra másolva!
Szigorított munkatáborban letöltendő nyolc évi szabadságvesztésre ítéltek egy egyetemistát, aki egy számítógépes játék feletti nézeteltérés miatt annyira összeverte áldozatát, hogy az belehalt sérüléseibe.
Vágólapra másolva!

Jevgenyij Zsukov, a Keleti Gazdasági-Humanitárius Egyetem 22 éves hallgatója a Lineage II. számítógépes játék szenvedélyes játékosa volt, akárcsak áldozata, Albert Nurijev taxisofőr.
A játékban a résztvevők szörnyekre vadásznak és klánokba tömörülnek, hogy sikeresebbek legyenek. Ufában két, egymással szembeálló, egyenként 30 fős klán működött, a Ku Klux Klan és a Platinum.

A virtuális szembeállásból valóságos lett, amikor Jevgenyij és Albert találkozott egy házibulin. Mindkettő igyekezett bizonyítani, hogy a ő klánja a jobbik, s ezen jól összevesztek. A vita folytatása céljából megbeszéltek egy találkozót, s itt tört ki a halálos végű verekedés. Az ügyész ugyan hét év börtönt kért a tettesre, de az áldozat felesége annyira felháborodott ezen, hogy a bíróság végül nyolc évi fegyházbüntetést szabott ki.

Korábban Albina, az áldozat nővére is játszott, de már kiszállt. Elmondta: fivére halála aligha állítja meg a többi résztvevőt, a játékban ugyanis hatalmas pénzek forognak. A virtuális fegyvereket és lőszereket valódi pénzért lehet megvenni, és Albina szerint csak egy íj 2000 dollárba - mintegy 300 ezer forintba - kerül.