Lendületben a hazai HSDPA-hálózatfejlesztés

Vágólapra másolva!
Lendületesen halad a Pannon 3G/HSDPA szélessávú hálózatának fejlesztése. Kevesebb, mint egy év alatt 81-ről 156-ra növekedett azon települések a száma, ahol a gyors és kényelmes internetezést lehetővé tevő harmadik generációs mobilinternet-hálózat elérhető. A szolgáltató most a kisebb városokra koncentrál.
Vágólapra másolva!

Jelentősen növelte a szolgáltató a 3G/HSDPA-lefedettségét az ország egész területén, így a leggyorsabb internet, a HSDPA, a Pannon hálózatában 156 településen érhető el a novemberi 81-hez képest. A fejlesztések első ütemében a fővárosban, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Fejér megyében, valamint a Balaton-parton és a Velencei-tó térségében növelte a Pannon a leggyorsabb internet-elérését. A szolgáltató most a kisebb városokra, községekre fókuszál a fejlesztések során, ennek eredményeként már a lakosság 47,4 százaléka számára hozzáférhető a 3G/HSDPA-hálózat.

A 3G/HSDPA a leggyorsabb mobiladatátvitelt biztosító technológia, mellyel akár 3.6 Mbit/s sebességgel is lehet internetezni, lehetővé téve multimédiás szolgáltatások és tartalmak elérését Egy nagyobb, sok képet, flash animációt vagy multimédiás tartalmat megjelenítő honlap 1-2 másodperc alatt, míg egy 3MB méretű zeneszám 10-20 másodperc alatt letöltődik. Az adatátvitel sebessége függ a felhasználó készüléke által támogatott adatátviteli technológiától, illetve az adott területen lévő felhasználók számától, továbbá a domborzati adottságoktól, a számítógép konfigurációjától és a hálózat pillanatnyi leterheltségétől.

A Pannon mobilszélessáv (EDGE és 3G/HSDPA) lefedettségével együttesen már a lakosság 99 százaléka számára elérhető a szolgáltatás. Az elérés növekedésével folyamatosan nő az előfizetők száma is, az év elejéig tartó időszakban a szolgáltató megduplázta mobilinternet-felhasználóinak számát is.