Olcsó minilaptop nagyobb LCD-vel

Vágólapra másolva!
A technológiai blogok híradása szerint a CeBIT-en lévő standján az Asus kiállította nagy népszerűségnek örvendő olcsó laptopja, az Eee PC új változatát, amely már 7 helyett többet fogyasztó, ám praktikusabb 9 colos képernyővel szereltek fel.
Vágólapra másolva!

A hannoveri technológiai expó megnyitójának előestéjén számolt be az Engadget kütyüblog arról, hogy az Asus standján kiállították az általunk is tesztelt Eee PC új változatát. A pletykaszinten már korábban is emlegetett új modell nagyon hasonlít elődjéhez, ám nem csupán 7, hanem 8,9 colos képernyővel szerelték fel - a korábbi modellről ugyanis sokan pont a nagyobb méretű LCD-t hiányolták.

Forrás: [origo]
Itt olvashatja az első Eee PC tesztjét

Bár bekapcsolni a blog szerzőinek nem engedték a masinát, azt sikerült kideríteniük, hogy az Eee PC 900-as 1 gigabájt memóriával, és a korábbi legfeljebb 8 gigabájt helyett 12 gigabájtos flashmeghajtóval is kapható lesz. A beépített LCD-nek nem csupán a mérete, hanema felbontása is növekedett, amelyet 800x400 pixelről 1024x600-ra emeltek. A nagyjából két colos képátló-növelés kapcsán alig érzékelhetően lett nagyobb a gépház, a billentyűzet is nagyjából a régi, viszont a tapipad méretét megnövelték, az akkumulátoros üzemidő pedig minimális mértékben csökkent: 2,5-3 órásra taksálják a gyártó szakemberei. A DailyTech beszámolója szerint az Eee PC 900 12 gigabájtos verziója az év közepén kerül a boltokba 400 eurós, azaz százezer forintnak megfelelő áron.