Tetszett a mobil-tv a tesztelőknek

Vágólapra másolva!
Száz felhasználónak nyílt lehetősége arra idén januárban, hogy egy Nokia N77 társaságában kipróbálhassa a valódi digitális mobiltelevíziózást.
Vágólapra másolva!

A Vodafone jóvoltából például közel százan vehettek részt a DVB-H-alapú magyarországi mobiltévés tesztszolgáltatásában, mely 2008 januárjában ért véget. A mobiltévéteszt során a kiválasztottak 11 televíziós csatornát - köztük országos kereskedelmi (RTL Klub és a TV2), illetve közszolgálati csatornák műsorait is - követhettek mobiljukon, napi 24 órában.

A Vodafone tesztelőinek kifejezetten tetszett a kép- és hangminőség (93%, illetve 81% nyilatkozott pozitívan), míg a válaszadók kétharmada a szolgáltatás minőségének egészével is nagyon elégedett volt. A tesztelők megelégedéssel használták a kapcsolódó szolgáltatásokat is - köztük az elektronikus programújságot és a kedvenc filmekre, sorozatokra emlékeztető funkciót. Pozitív tapasztalatokat szereztek az interaktív szolgáltatások kínálatáról is, sokan szavaztak kedvenc klipjükre, és tartalmakat is többen töltöttek le.

A kérdőíveket kitöltők közel 80%-a otthon és munkahelyen, míg 63%-uk utazás közben is kipróbálta, és gond nélkül használta a mobiltévés készüléket. A napszakok tekintetében a tesztelők a legtöbb időt délután (92%) és este (97%) szánták a mobiltévés adásokra. A mobiltévéképes Nokia-készülékek szintén elnyerték a tesztelők tetszését, bár jelenleg még elég szűkös a kínálat az ilyen típusú telefonokból. A tesztet az Antenna Hungária, a Nokia, a T-Mobile és a Vodafone közösen indította, mely során 2-300 tesztelő több héten át követhette 11 televíziós csatorna műsorát, Nokia N77 és N92-es készülékeken.

Mint azt már korábban megírtuk, a DVB-H műsorfolyamot Budapesten és Budaörsön volt alkalmunk személyesen is kipróbálni. A teszt során kiváló minőségben tekinthettük meg az éppen műsoron lévő tartalmakat, mintha csak otthon ülnénk a televízió készülékünk előtt. A Nokia N77 Mobil TV-szoftverében elmélyülve megtalálhatjuk az általunk előfizetett csatornákat és csomagokat. Reményeink szerint a szolgáltatás ára versenyképes lesz.