Vágólapra másolva!
A több tucat formatervezési díjjal kitüntetett tajvani vállalat bemutatta a világ legvékonyabb nyolc megapixeles digitális fényképezőgépét, a mindössze 9,8 milliméter vastag BenQ X800 típust.
Vágólapra másolva!

A BenQ legújabb fotógépének egyedisége leginkább külső kialakításában rejlik, egyéb technikai paraméterei nem hívják fel magukra a figyelmet. A fémborítású vázba háromszoros átfogású objektív került, optikai stabilizátor nélkül, amely sajnos nagy látószögű felvételeket sem képes rögzíteni a 38 - 114 milliméteres tartomány miatt. A gép hátoldalán egy 3 colos LCD kijelző található, ezen komponálhatók a legfeljebb VGA felbontású videók, amiket szokatlan módon microSD kártyára lehet rögzíteni.

Forrás: [origo]

Érdekesség, hogy az X800-at multimédiás képességekkel is felruházták, vagyis lejátssza a memóriakártyán lévő zene- és videófájlokat. Sőt, a kezelőszervek háttérvilágítása kékből pirosba vált, amikor fotózás helyett zenét hallgatnak rajta. Emellett a kompakt gépeknél már megszokott funkciók találhatók meg benne: elektronikus stabilizátor, arcfelismerő autófókusz, ellenfényben készült képek korrekciója, illetve rengeteg beépített témamód az egyszerű portrétól a múzeumi fotókig.

Forrás: [origo]

A piros és fekete színben egyaránt kapható BenQ X800 várhatóan az év első negyedében jelenik meg a boltok polcain.

Forrás: [origo]