Nem árulják az időseknek készült telefont

Vágólapra másolva!
A brit üzletekben nem forgalmazzák azokat a mobiltelefonokat, amelyeket az idősebbek számára fejlesztettek ki, s ez az üzleti gyakorlat nem kis felháborodást kelt Angliában - olvasható a BBC News honlapján.
Vágólapra másolva!

Egy osztrák gyártó hiába fejlesztette ki az idősek számára a könnyen működtethető mobiltelefont, egyik boltban sem árulják, azzal az indokkal, hogy vásárlóközönségük nem igényli. A mai mobiltelefonos üzletek a fiatalokra és az üzletemberekre építenek, ebből a vevőkörből származik a hasznuk, és az idősek igényét elhanyagolhatónak tartják - mutatott rá egy brit szakember.

Az idősek mobiltelefonja, a 170 fontba (62 ezer forint) kerülő Emporia Life jelenleg interneten vagy a vakok brit országos szervezetén (RNIB) keresztül rendelhető meg a szigetországban.

Az Emporia nevű osztrák cég tervezői törekedtek az egyszerűségre, szerintük ugyanis az egyre újabb alkalmazásokkal ellátott okostelefonok használatát az idősek túl bonyolultnak találják. A hannoveri technológiai vásáron bemutatott emporiaLife nevű készülék ezért kizárólag az alap mobiltelefon-funkciókkal bír: lehet vele hívásokat kezdeményezni és fogadni, illetve rövid szöveges üzeneteket váltani, ezen kívül pedig csak egy egyszerű telefonkönyv van benne.