Minilaptop-szerű szuperkütyü a HTC-től

Vágólapra másolva!
A tajvani gyártó egy elegáns, miniatűr notebookhoz hasonló készüléket dob piacra ősszel, ami leginkább a Nokia Communicatornak lehet majd riválisa.
Vágólapra másolva!

A HTC OMNI-t tulajdonképpen megnevezni a legnehezebb: az összecsukható, teljes billentyűzettel ellátott gép ugyan úgy néz ki, mint egy apró noteszgép, de telefonos operációs rendszer, egészen pontosan Windows Mobile 6 működteti. PDA-nak vagy okostelefonnak nevezni azonban már lebecsmérlő lenne a 3G-s és HSDPA-s adatátvitel képességével is felruházott készüléket.

A tajvani gyártó legújabb termékéről már jó ideje keringtek pletykák, mostanra azonban kiderült: ősszel tényleg piacra is kerül - derül ki az Unwired View híradásából. A mobilos szájtra pedig már a készülék technikai adatai és grafikus képe is felkerült, ennek alapján egy igen elegáns, kívól lakkfekete, belül fehér készülékkel lesz dolgunk, amibe mindent belezsúfoltak, amire az embernek szüksége lehet út közben.

Széles vásznú és nagyon vékony

Az Omnit QWERTY billentyűzettel, széles VGA kijelzővel, 1 giga RAM-mal, wifi-csatlakozóval és GPS-szel is ellátták, a memóriáját pedig microSD kártyával lehet majd bővíteni. A készülék mindehhez igen kecses lesz, hiszen 13x8,1 centiméteres, a vastagsága pedig mindössze 1,6 centiméter. Az egyetlen, amit egyelőre nem tudtunk meg a mindentudó kütyüről, az az ára, de gyanítjuk, ez vetekszik majd egy olcsóbb noteszgépével.

Halonló készüléket már teszteltünk is a Techbázison: pár hónappal ezelőtt járt nálunk a HTC mágneses billentyűzettel ellátott készüléke, az először Advantage néven bemutatott Ameo, tavaly pedig egy, az Omnihoz hasonló szintén szétnyitható gépet próbáltunk ki - igaz, dizájnban az új gép felülmúlja mindegyiket.