A csalók is szeretik az iPhone-t

Vágólapra másolva!
Az Apple első mobiltelefonja a múlt héten debütált az Egyesült Államokban - a felkapott terméket a kéretlen reklámokban és online csalásokhoz használt üzenetekben is előszeretettel szerepeltetik.
Vágólapra másolva!

A Secure Computing nevű internetbiztonsági cég beszámolója szerint a közelmúltban az internetes csalók számos olyan kamuüzenetet küldtek szét, amelyben a potenciális áldozatokat arról értesítik, ők bizony megnyertek egy iPhone-t.

Paul Henry, a cég egyik szakértője szerint mivel az iPhone most egy különösen népszerű márkanévnek számít, számítani lehet arra, hogy egy sor internetes csaláshoz használt üzenetben lehet majd találkozni vele - írja a ZDNet.

A szakember arról is beszámolt, hogy a csalók egyre fejlettebb trükköket vetnek be hatékonyságuk érdekében: az egyik adathalász oldalon például tízféle, különböző böngészők biztonsági résein áthatolni képes károkkozót találtak, ráadásul ha az oldal egy látogatót már megfertőzött, a következő felkeresésekor már kártevőmentes tartalmakat kínál számára.