Nokia N810: Amerikában is kapható lesz

Vágólapra másolva!
A finn gyártó friss bejelentése alapján a korábban bemutatott Nokia N810 Internet Tablet hamarosan a tengerentúlon is elérhető lesz.
Vágólapra másolva!

Az N810 az elődjeihez képest sokkal több funkciót lát el egy készülék formájában. Az N810 méretes TFT LCD kijelzője 4,13 colos, felbontása 800x480 képpont, így például tökéletesen alkalmas fotók és videók nézegetésére, GPS-navigációra vagy üzenetküldésre is. A korábbi Internet Tablet-ekkel szemben az N810 oldalra elcsúsztatható billentyűzettel rendelkezik, amelyen megtalálható egy teljes QWERTY-klaviatúra. Az N810 elsősorban wifi-n keresztül csatlakozik a világhálóra, tehát a SIM-kártyánkat nyugodtan benne hagyhatjuk a telefonunkban. A eszközre telepíthető VOIP-klienssel egy WLAN-hálózaton keresztül történő IP-alapú telefonálás is megoldható.

Az eszköz továbbra is egy parányi hi-tech kütyü formájában ölt testet, remekül néz ki a lekerekített sarkokkal, a szürke árnyalatokkal és a vékony készülékházzal. Az N810 már beépített GPS-adóvevővel is rendelkezik, tehát a méretes LCD-kijelzőt nem csak webes tartalmak megjelenítésére, hanem például autós navigációra is tudjuk használni. Csak remélni lehet, hogy nem a Nokia E90-ben megtalálható SirfStar I-es chipset kerül a N810-be, mivel ez az elavult és kisméretű GPS-adóvevő igen pontatlan, és nehezen találja meg a műholdakat.

A finn eszköz várhatóan csak igen korlátozott számban lesz elérhető hazánkban, hasonlóan a korábbi modellekhez. A Nokia N810 amerikai ára 480 dollár lesz, ami 90 ezer forintnak felel meg.