Fogyni lehet az új Nintendóval

Vágólapra másolva!
Egy amerikai fiatalember több kilót adott le a tévé előtti virtuális sportolással, bebizonyítva ezzel, hogy a mozgásérzékelős Wii játékgép fogyókúrázáshoz is jó.
Vágólapra másolva!

A 25 éves amerikai Mickey DeLorenzo hat héten át minden nap fél órát játszott a Wii-vel, és 4 kilót adott le - adta hírül a Reuters.

Egy izzasztó bokszolás adta az ötletet

A rendhagyó fogyókúrához a játékgéphez mellékelt Wii Sports játék adta az ötletet DeLorenzo számára, aki egy heves, a barátnőjével folytatott virtuális bokszmeccs után gondolta úgy, érdemes lenne edzésbe kezdeni a Wii-vel. A mérkőzés után ugyanis mindketten lihegve, gyöngyöző homlokkal tették le a vezérlőt.

DeLorenzo ezek után december 3-án kezdett bele az edzésbe úgy, hogy súlyát folyamatosan naplózta. A fiatalember csak a napi félórás edzésre hagyatkozott, az étkezési szokásain nem változtatott semmit, ám a Wii sportjátékait nyüstölve így is sikeresen fogyott le. DeLorenzo nem csak az ötletet adó bokszot, hanem teniszt, golfot és baseballt és játszott a Wii-n, és a végeredmény elmondása szerint igencsak meglepte, mivel nem számított arra, hogy több kilót le lehet adni a játékkal.

Jöhet a fitneszprogram

A fogyókúra részleteiről DeLorenzo a WiiNintendo.net címen található blogján is beszámolt a Wii Sports Experiment (Wii Sports kísérlet) aloldalon, és egy saját fogyókúrás tanácsadó-oldalt is készít a játékkonzol rajongóinak abban bízva, hogy módszere népszerű lesz. A modell gyártója mindeddig nem kereste meg a fiatalembert annak ellenére, hogy jó reklámot csinált a gépnek, ám valószínű, hogy hamarosan hivatalos testedző programot is kiadnak majd hozzá. A Sony Playstation 2 játékgépére egyébként már jelent meg fitneszszoftver, amelyet a géphez kapcsolható Eyetoy kamerával lehetett használni.