Jön a légi internet a Lufthansánál

Vágólapra másolva!
Sajtóértesülések szerint a Lufthansa a jövő évtől elérhetővé teszu járatain az internetet: az utasok saját notebookjukról, PDA-jukról csatlakozhatnak majd a fedélzetről a világhálóra, mobiltelefonálniuk azonban továbbra sem szabad majd.
Vágólapra másolva!

A Wall Street Journal értesülései szerint a német légitársaság a T-Mobile-lal és más távközlési cégekkel folytat tárgyalásokat a repülőkön használható internetszolgáltatás beindításáról.

A lap úgy tudja, optimális esetben a légi internet már a jövő évtől kezdve elérhető lesz az utasok számára. A Lufthansa már korábban kísérletezett hasonló szolgáltással, nyolcvan gépét fel is szerelték a Boeing által kifejlesztett, Connexion nevű rendszerrel, az ezt üzemeltető leányvállalatát azonban tavaly év végén leállította a gyártó, így a szolgáltatás is elérhetetlenné vált.

Bár a Boeing legújabb tervei lehetővé tennék az utasok számára, hogy saját laptopjaikat, PDA-jukat használva böngésszék a webet, illetve e-maileket küldjenek és fogadjanak, a mobiltelefonokat továbbra sem engedik majd használni a fedélzeten.