12 órán át bírja a könnyű laptop

Vágólapra másolva!
A Toshiba Portege R500-as a világ egyik legkönnyebb noteszgépe, egy kilónál is kevesebbet nyom a mérlegen, ráadásul winchester helyett flashmemóriával szerelik, így akár 12 órán át lehet nyúzni a masinát - ígéri a gyártó.
Vágólapra másolva!

Az R500-as laptop vastagsága csupán 19,5 mm, leginkább pehelysúlyú változatának tömege pedig 848 gramm DVD-író meghajtóval és akkumulátorral együtt. A szuperkönnyű gép másik fontos érdekessége, hogy nem hagyományos winchesterrel, hanem egy 64 gigabájtos flashmemóriás meghajtóval szerelik fel: ez kevesebbet fogyaszt a merevlemeznél, s mivel nem tartalmaz mozgó alkatrészt, nem érzékeny rázkódásra, továbbá halkabb működést is biztosít.

Forrás: [origo]



Az új noteszgépet 12.1 col átlógjú, szélesvásznú képernyővel szerelik fel, melynek háttérvilágítását ledek szolgáltatják, ami szintén az energiatakarékosságot szolgálja. Az R500-as speciális LCD-jét a Toshiba közlése szerint napfényben is lehet látni, ilyenkor pedig akár ki is kapcsolható a háttérvilágítás. A masina szívét az Intel kisfogyasztású Core 2 Duo lapkái képezik, így a gép 12,5 órás üzemidőt tud biztosítani használójának. A Windows XP-vel és Vistával megrendelhető laptop júliusban debütál Európában felszereltségtől és tömegtől függően 480-700 ezer forint körüli összegért megvehető változatokban.