Letölthető az új Opera böngésző

Vágólapra másolva!
Új verzió jelent meg a Firefox mellett az egyik legnépszerűbb alternatív böngészőnek számító, ingyenes, magyar nyelven is elérhető Opera böngészőnek.
Vágólapra másolva!

A most megjelent, Opera 9.2-es verzió nem sokban tér el a tavaly megjelent 9.1-es verziótól. A felhasználók számára gyakorlatilag egyetlen új funkció került bele, amely a magyar kiadás esetén a Gyorshívás, a külföldi verziókban pedig a Speed Dial nevet viseli.

Ez a funkció gyakorlatilag egy speciális kezdőlapnak tekinthető, amely új böngészőlap megnyitásakor jelenik meg, és az előzetesen betáplált kilenc webhely kicsinyített mása, illetve egy webkereső felület érhető el belőle.

Forrás: [origo]
Az Opera Gyorshívás funkciója (letöltés)

Annak ellenére, hogy a 9.1-es verzióhoz képest minimális az újdonság, annak, aki még nem tesztelte az Opera 9-es verzióját, érdemes egy próbát tennie ezzel a böngészővel is. Bár nem lehet olyan sok plugint letölteni hozzá, mint a Firefoxhoz, a widgets.opera.com oldalról ehhez a browserhez is egy sor ingyenes segédprogramot lehet beszerezni.

A Firefoxhoz hasonlóan gyorsan működik, s nem esnek szét rajta olyan mértékben az Internet Explorerre optimalizált weboldalak sem, s riválisaihoz hasonlóan ez a böngésző is kínál védelmet a csalásokhoz használt oldalak ellen.

Nem mellékes, hogy az Opera alapból képes BitTorrent protokollt használó letöltésekre, van benne IRC-csevegőkliens és levelező is, és talán a legjobban használható zoom-funkcióval látták el.