Penge-walkmant dob piacra a Sony Ericsson

Vágólapra másolva!
Az új zenemobil mellett a bloggerek kedvenc fényképezős készülékét is felújította, és összesen nyolc modellt mutatott be, amelyek tavasszal kerülnek forgalomba.
Vágólapra másolva!

A Sony Ericsson új "zászlóshajója" a zenehallgatáshoz tervezett W880i, amely a szokásos tégla-dizájnnal jelenik majd meg, viszont vastagságát 9,4 milliméteresre csökkentették a tervezők - amivel kiérdemelheti a penge-walkman nevet. A telefon szoftverét is felújították, és 1 megabájtos memóriakártya jár hozzá az mp3-gyűjteménynek. A készülék emellett 3G-s, és 2 megapixeles kamerája is van.

Még okosabb bloggermobil

A japán-svéd gyártó másik csúcsmodellje az általunk is kipróbált K800i utódja, a K810i, amely némi ráncfelvarráson esett át, többek közt kékesen világító funkcióbillentyűket kapott a fotózáshoz. A telefonban továbbra is 3,2 megapixeles kamera van, viszont szoftvere okosabb lett: az eddigiek mellé beépítettek egy automatikus képjavító funkciót is, és természetesen blogolni is lehet róla a felvételeket, ahogy eddig.

Mind a zenemobilból, mind a fényképezős csúcsmodellből megjelenik majd olcsóbb változat is. Előbbi a W610i, amely vastagabb, mint a penge-walkman, viszont nagyobb kapacitású akkumulátort kapott, EDGE-es, és csak fél megabájtos memóriakártya jár hozzá. A K810i belépő szintű "kistestvére" a K550i, amely csak 2 megapixeles beépített kamerával rendelkezik, cserébe jóval olcsóbb lesz.

Alapmodellek is jönnek

A gyártó a fentiek mellett két-két új modellt is kihoz a K és J sorozatokból, amelyeket az átlagos igényű felhasználóknak szánnak. A K-s készülékekben VGA kamera lesz könnyen elérhető galériával, a J-s modelleket pedig úgy alakították ki, hogy egyszerűen kezelhetőek legyenek. Mindkét sorozatban lesz beépített FM-rádióval ellátott modell is. A Sony Ericsson egyelőre nem árulta el, hogy a modellek mennyibe kerülnek majd, így erre valószínűleg tavaszig várni kell majd: a nyolc új modell az év második negyedévében kerül forgalomba Európában.

A cég jelenleg a világ negyedik legnagyobb mobilgyártója, de rohamosan növekszik piaci részesedése, amiben le is körözi vetélytársait. A gyártó a Sony régebbi, sikeres márkaneveit házasította össze a mobiltelefonokkal: az egykori sétálómagnók nevét megöröklő Walkman-mobilokból eddig 20 millió, Cyber-Shot fényképezős készülékekből pedig 4,5 millió darab kelt el világszerte.