Már tudjuk, mikor jön az új Playstation

Vágólapra másolva!
Március 23-án kezdődik meg a Sony Playstation 3 forgalmazása Európában, valamint a világ  többi, Japánon és USA-n kívüli részén, ahol mindeddig nem volt kapható a készülék.
Vágólapra másolva!

A premier pontos időpontja mellett a Sony Computer Entertainment Europe azt is bejelentette, hogy először kizárólag a PS3 nagyobb kapacitású, 60 gigabájtos merevlemezzel felszerelt változatát lehet majd kapni kontinensünkön. Ennek ajánlott kiskereskedelmi ára 599 euró, vagyis körülbelül 151 ezer forint lesz, extra vezeték nélküli kontrollert pedig 50 eurós (körülbelül 12 700 forintos) áron lehet majd kapni hozzá. A 20 gigabájtos winchesterrel felszerelt változat a kereslet függvényében kerülhet piacra valamikor később, de még ebben az évben.

A készülék legfontosabb extrája viszont valószínűleg sokak számára az újfajta, Blu-ray DVD-lejátszó lesz, amelyhez - legalábbis asztali változatban - a játékgépbe épített változatban lehet a legolcsóbban legolcsóbban hozzájutni. A játékkonzol nagy felbontású tévéhez való csatlakoztatását lehetővé tévő kábeleket viszont külön kell majd megvásárolni, mivel a gyártó csak kompozit kábelt mellékel hozzá. Ezeken és a kiegészítő kontrolleren kívül még egy extrát kínálnak majd hozzá: 25 euróba, vagyis körülbelül 6300 forintba kerül majd a DVD-nézést megkönnyítő távirányító.

A Playstation viszont elsősorban játékgép, ezért a gyártó is leginkább törzsközönsége, a videojátékok kedvelőinek kedvében szeretne járni az új modellel. A PS3-hoz ezért már indulásakor több mint 30 játékot kínálnak majd a legnagyobb gyártóktól, és nem csak dobozos, hanem online megvásárolható, letölthető változatban is. Ezek között lesznek nagy felbontású változatban felújított régi szoftverek, az újabbaknál pedig a mozgásérzékelős vezérlő támogatása jelent majd változást a játékélményben. Az európai premierrel egy időben jön a játékgéphez első szoftverfrissítés is, amelyről a Sony csak annyit árult el: tovább javítja a konzol "szórakoztató képességeit".