Az USA-ban is elkelt az összes új Playstation

Vágólapra másolva!
A japán premierhez hasonlóan hosszú sorok álltak a boltok előtt, és tömegjelenetek kísérték az amerikai bemutatót is. A Sony repülővel hozza az utánpótlást a játékkonzolból.
Vágólapra másolva!

A Sony november 17-ével dobta piacra a Playstation 3 játékkonzolt az Egyesült Államokban, ahol a rajongók hosszú sorokban várták a gép érkezését a boltok előtt - adta hírül az AP. A premiert tömegjelenetek kísérték, mivel a japán gyártó csak 400 ezer darab gépet tudott leszállítani a bemutatóra, így a legtöbb érdeklődőnek egyelőre nem jutott belőle.

Többszörös áron passzolják el

A legelső amerikai vásárló egy Sergio Rodriguez nevű 25 éves fiatalember volt, aki vasárnap óta várt a mai premierre egy New Yorki-i üzlet előtt. A férfi beismerte, barátai is őrültnek tartják, de egyszerűen imád játszani. Sok üzletben sorszámot vagy karszalagot osztottak a vásárlóknak, hogy nyugodtan megszakíthassák a várakozást, a közeli gyorséttermek egyenesen a sorokba szállítottak ételt, a sportboltok pedig hálózsákokat, székeket, sátrakat árultak a várakozóknak.

A gépet elsősorban azért várták ennyire a játékosok, mert minden eddigi konzolnál nagyobb felbontású a grafikája, és újfajta, nagy felbontású Blu-ray DVD-meghajtója van. Az ára is magasabb versenytársainál: olcsóbb változatáért 500, a drágábbért 600 dollárt kell leszurkolni. Sokan eleve azért álltak most sorba, hogy azonnal továbbadhassák a gépet, amely 1500-4000 dollárt is megérhet a szürkepiacon.

Légihíd Amerikába

A Sony év végéig egymillió példányt tervez leszállítani a Playstation 3-ból az USA-ba, további egymilliót pedig Japánban értékesítenek majd. Az amerikai kontinensre repülőgéppel érkezik az utánpótlás a játékgépből, a boltok naponta kapnak új darabokat. A konzol elődje, a Playstation 2 minden idők legnépszerűbb játékgépe volt, a világpiac 70 százalékát szerezte meg vele a gyártó, és sikere nagyban hozzájárult a DVD-formátum elterjedéséhez is.