Jön ez előfizetéses Skype

Vágólapra másolva!
Havi öt euróért és pár centes kapcsolási díj fejében percíjak nélkül lehet telefonálni az új csomaggal az interneten keresztül több európai országban - de Magyarországon egyelőre nem.
Vágólapra másolva!

Huszonnégy országban indít havidíjas telefonszolgáltatást a Skype, amelynek keretében kapcsolási díjat ugyan felszámítanak, de az előfizetők ezen túl ingyen hívhatnak mobil- vagy vezetékes számokat - adta hírül az MSNBC. A Skpe Pro névre keresztelt csomag egész Nyugat-Európában és a távol-keleten is elérhető lesz, a régiónkban viszont Ausztrián kívül csak a lengyel és a szlovén piacon vezetik be.

A szolgáltatás havi díja legalább 5 euró lesz, a vonalas vagy mobilos telefonszámok kapcsolásáért pedig 3,9 eurócentet kell majd fizetni. Az internetes telefontársaság az Egyesült Államokban és Kanadában már bevezetett hasonló szolgáltatást, ott évi 30 dolláros díj fejében lehet bármennyit telefonálni. Ott technikai nehézségeket is okozott volna a bankkártyaadatok tárolása a havidíjas fizetés lebonyolításához, az európai fogyasztók viszont inkább ehhez vannak szokva.

A Skype Pro csomaghoz ingyenes hangposta is jár majd, amiért jelenleg külön díjat számolnak fel. Az újfajta előfizetés mellett a cég azt is bejelentette, hogy akár 65 százalékkal, 1,7 eurócentre csökkenti azon nemzetközi hívások díját, amelyek Magyarországra, a Cseh Köztársaságba, Luxemburgba, Malajziába, valamint Guamra, Puerto Ricóba és Alaszkába irányulnak.