Készül az Apple mobiltelefonja

Vágólapra másolva!
A számítógépgyártó 12 milliós mobiltelefonra adott le rendelést egy tajvani gyártónál, ami arra utal, hogy jövőre megjelenik saját iPod-telefonja.
Vágólapra másolva!

Tizenkétmillió darabos mobiltelefon-megrendelést adott le az Apple egy tajvani gyártónál, így minden jel arra mutat, hogy tényleg kihozza saját iPhone-modelljét - adta hírül a Red Herring informatikai magazin. A Han Hoi Precision a számítógépgyártó mellett a Cisco, Dell, Nokia, and Sony számára is gyárt készülékeket, a megrendelés híre pedig befektetőin keresztül szivárgott ki.

Az elemzők szerint az Apple az iPod zenelejátszót kombinálja majd saját márkanév alatt megjelentetett mobiljával. Az iPhone-ról régóta keringtek pletykák és találgatások, és a márkanevet már jó ideje levédette a cég. A zenetelefon megjelentetése logikus lépés lenne a cég részéről, mivel egyre nagyobb piaca van az ilyen készülékeknek, az Apple korábbi, Motorolával közös próbálkozása viszont nem volt sikeres.

Az iPhone részben az Apple legsikeresebb termékét, az iPodot is felválthatja a piacon - jegyzik meg az elemzők a Red Herring híradása szerint. A cég akár a globális mobilpiac 3 százalékát is megszerezheti a mobiltelefonnal, bár nem lesz könnyű dolga a hagyományos mobilmárkákkal szemben. Arról, hogy a termék pontosan mit tud majd, és hogy fog kinézni, egyelőre továbbra sem lehet tudni semmit. Az Apple vezetője, Steve Jobs várhatóan januárban jelenti majd be a terméket, amely 2007 elején kerülhet majd a boltokba.