Vezeték nélküli nettel fednék le Szingapúrt

Vágólapra másolva!
A helyi kormányzat tervei szerint az idei év végéig a szigetország szinte teljes területét vezeték nélküli internettel fednék le, így egy laptop vagy PDA birtokában bárhonnan el lehet majd érni a világhálót.
Vágólapra másolva!

A News.com beszámolója szerint az Intelligent Nation 2015 (Intelligens Nemzet 2015) nevű kezdeményezésének részeként Szingapúr területének csaknem teljes egészét vezeték nélküli internettel fedik le.

Az online informatikai hírmagazin beszámolója szerint ennek eredményeként várhatóan már az év végén az ország tekintélyes részén elérhető lesz a vezeték nélküli internet. A Wi-Fi Planet emellett úgy értesült, 2015-ig Szingapúr teljes területén - kültéren és beltéren egyaránt - el lehet majd érni az internetet arra alkalmas eszközzel.

A mintegy hétszáz négyzetkilométer területű városállam jelenleg is elég jól áll a wifi-lefedettség terén: nagyjából minden egyes négyzetkilométerére jut egy-egy hotspot - ezek egy része ingyenes, másik része fizetős nethozzáférést kínál. Az év vége tájékán az országban beindítják a wifi utódjának számító, ám annál nagyobb hatótávolságok áthidalására képes WiMax technológián alapuló szolgáltatásokat is.