A T-Mobile-nál gyorsul a mobilinternet

Vágólapra másolva!
A társaság  a főváros egy részén elérhetővé tette a harmadik generációs hálózatnál is gyorsabb, akár másfél megabit/s-os letöltési sebességet kínáló mobilinternet szolgáltatását.
Vágólapra másolva!

Az otthoni széles sávú elérésekkel csaknem azonos sebességet biztosító szolgáltatást a 3G-re épülő, HSDPA-nak nevezett technológia használatával nyújtják, melynek segítségével egy mp3 zenefájlt nagyjából húsz másodperc alatt le lehet tölteni a világhálóról. A technológia jelenleg a gyakorlatban 1,5 megabit/s-os letöltési-, és 384 kilobit/s-os feltöltési sebességet biztosít a mobilkészülékeken, a későbbi fejlesztések nyomán azonban tovább - elméletileg akár 10 megabit/s-ig - gyorsulhat.

A HSDPA jelenleg Budapest belső kerületeinek egy részén érhető el a GPRS és a 3G adatátvitellel azonos díjszabásért. A T-Mobile ígérete szerint a gyorsabb világhálós kapcsolatot biztosító megoldás még az idén használaható lesz a főváros nagyobbik részén, illetve más nagyvárosokban is elérhetővé válik majd. Az operátor kínálatában jelenleg egyféle eszköz, egy laptopba helyezhető kártyatelefon támogatja az új technológiát, de az év folyamán bővíteni fogják a választékot is.