Profi szkennert mutatott be az Epson

Vágólapra másolva!
Nagy felbontású, dupla objektíves lap- és filmolvasót mutatott be az Epson, mely az amatőrök és a profik igényeit egyaránt kielégíti.
Vágólapra másolva!

Először az idei CeBIT kiállításon került a nagyközönség elé az Epson új digitalizáló eszköze, a Perfection V700 Photo. A szkenner újdonsága, hogy kategóriájában elsőként rendelkezik 6400x9600 dpi felbontással, a feldolgozható mérettartomány pedig még a komolyabb fotósok igényeinek is megfelel. A V700 képes a kisfilmes negatívkockától egészen a 4x5 collos nagyformátumú méretig negatívot és diát, valamint legfeljebb 20x25 centiméteres papírképet beolvasni.

Forrás: [origo]

Egyedi megoldás a dupla optikás kivitel, az úgynevezett Dual Lens System. Ennek lényege az, hogy míg az egyik lencse a kis méretű felületeket 6400 ppi felbontással digitalizálja, a másik ugyanezt 4800 ppi felbontás mellett végzi a nagy méretű anyagokkal. A szkennelés során az új Epson képes Digital ICE technológiát használni, vagyis automatikusan eltávolítani a karcolásokat, szennyeződéseket a film felületéről.

A digitalizáló eszközök esetén lényeges követelmény, hogy a sötét és a világos árnyalatok minél részletgazdagabban maradjanak meg. Ezt a tartományt a Dmax optikai sűrűség adja meg, és ennek értéke a kategóriában megszokottnál jobb: 4,0 a V700 Photo esetében. A szkennelési folyamatot egy kék színű LED jelzi az új terméken, melyet USB 2.0 és FireWire csatlakozóval láttak el. Bőséges a mellékelt szoftverkínálat is, a dobozhoz mellékelik a Photosop Elements 3, Silverfast SE, Epson Creativity Suite programcsomagokat. A Perfection V700 Photo Magyarországon 2006. márciusától elérhető, 150 ezer forintos bruttó áron.