Drágább a Macnél a tajvani mini-PC

Vágólapra másolva!
Az Intel fejlesztői fórumán mutatta be a tajvani Aopen cég új mini-PC-jét, amely leginkább az Apple Mac mini komputerére hasonlít, azonban drágább amerikai társánál, s természetesen Windows XP-t futtat.
Vágólapra másolva!

Az Aopen honlapján lévő információk szerint az Apple Mac minijére nagyban hasonlító miniszámítógép két változatban kapható: az olcsóbbik 700, a jobban felszerelt típus pedig 900 dollárba kerül (az Apple modelleiért 600 és 800 dollárt kell leperkálni). A Mac minihez hasonlóan a MiniPC olcsóbbik változata is egymagos Intel Core Solo processzort tartalmaz, az egyszerre több alkalmazás futtatásával is könnyen megbirkózó kétmagos Core Duo lapkával csak a drágábbik modell rendelkezik.

Forrás: [origo]
A tajvani MiniPC

Az 1 kilogramm tömegű gép csupán 5 centiméter vastag, hosszúsága és szélessége pedig egyaránt 16,5 mm, s az Apple gépekhez hasonlóan egyszerűen használható, tálca nélküli DVD-meghajtóval szerelik fel. Emellett az Aopen kompakt számítógépébe is a Mac minivel azonos - nem túl nagy teljesítményű - Intel integrált grafikus kártyát építik, s a masina CD-, illetve DVD-íróval is rendelhető. A géphez 5.1-es házimozi-hangrendszert is lehet kapcsolni, s riválisával ellentétben tévékimenettel is felszerelik - a Macintosh esetében csak egy 20 dolláros adapter megvásárlásával lehet az eszközt televízióhoz csatlakoztatni.

Forrás: [origo]
Az Apple Mac minije

A tajvani mini-PC extrája még, hogy egy darab mini-PCI bővítőhellyel is rendelkezik, emellett egy Ethernet, két USB, és egy darab FireWire portot helyeztek el hátoldalán, támogatja a Wi-Fi-t, s infravörös távirányító is jár a géphez. Bár a tajvani minigép számos olyan komponenst tartalmaz, amely a Mac miniben is megtalálható, nem az Apple gépeken használatos Mac OS X, hanem a Windows XP multimédiás funkciókkal bővített Media Center Edition verziója fut rajta.