Két új nagy felbontású Sony fényképező

Vágólapra másolva!
Bővíti kompakt fényképezőgépeinek kínálatát a Sony: a Cyber-shot W70 és W100 típusok nagyobb érzékenységű, megnövelt pixelszámú érzékelőt és 2,5 collos átlójú képernyőt kaptak.
Vágólapra másolva!

A Sony W70 egy 7,2 megapixeles képérzékelőt kapott, nagyobb testvére pedig 8,1 megapixeles. Az új Cyber-shot fényképezők háromszoros optikai zoommal ellátott Carl Zeiss Vario-Tessar objektívval rendelkeznek, és bár a két gép képérzékelőjének mérete eltér, a gyújtótávolság 38 - 114 milliméter között szabályozható mindkét típusnál. Képkomponáláshoz a nagyméretű, 2,5 collos átmérőjű digitális LCD, vagy az optikai kereső alkalmas. A beépített kereső az új eszközöknél plusz szolgáltatásnak tekinthető, hiszen a legtöbb 2006-os modell már nem tartalmazza ezt az akkukímélésre alkalmas lehetőséget.

Forrás: [origo]

Érdekesség, hogy a konkurenciával ellentétben a Sony nem képstabilizátort épített az új termékeibe, hanem a képérzékelő érzékenységét növelte. A Sony W70-nel akár ISO 1000, a W100-al pedig ISO 1250 értékekkel készíthetők fényképek. A megnövelt érzékenység előnye, hogy mozgó tárgyakat rövidebb záridővel lehet fotózni, sötétben ugyanakkor elkerülhető a vaku használata. Nem szabad viszont elfelejteni, hogy az érzékenység növelésével romlik a képek minősége is, bár a cég ígérete szerint nem jelentős mértékben.

Forrás: [origo]

A beépített memória kapacitása a W70 esetében 58, a W100-nál 64 megabájt. Bővíteni mindkét változatot Memory Stick Duo és Memory Stick Pro Duo kártyákkal lehet. A magyar nyelvű menüvel ellátott új Cyber-shot készülékek akkumulátora a specifikáció alapján 360 fénykép készítésére elegendő. Európában a W70 május elejétől, a W100 április közepétől kerül az üzletekbe.