Arcfelismerős mobilt tervez a Sharp

Vágólapra másolva!
A Sharp és a Vodafone Japan kedden bejelentette, hogy áprilisban piacra dob egy olyan mobiltelefont, amelyik felismeri a használója arcát és még a csillagos eget is képes megjeleníteni.
Vágólapra másolva!

A Sharp új harmadik generációs Vodafone 904SH készülékét olyan biztonsági szoftverrel szállítja majd, amely képes felismerni a telefon tulajdonosának arcát, s csak ebben az esetben aktiválja magát. Az alkalmazás a mobil beépített kameráját és az arc jellegzetes pontjait - többek között a szemet, a szájat, a szemöldököt - használja fel az azonosításhoz. A fejlesztők közlése szerint a speciális alkalmazás még akkor is felismeri használója ábrázatát, ha az félig takarásban van. Amennyiben a tulajdonos sötétben kapcsolja be a készüléket, egy jelszót kell a mikrofonba suttognia a bekapcsoláshoz.

Az új mobilt ezenkívül a korábbi típusoknál jóval nagyobb, 480x640 pixel felbontású képernyővel szerelik fel, emellett olyan mozgásérzékelővel is felvértezik, amellyel különböző játékok vezérlése válik lehetővé. A készülékhez egy olyan csevegőprogramot is mellékelni fognak, amellyel Bluetooth vezeték nélküli kapcsolaton a közelben lévő ismerősök telefonjaival ingyenesen üzeneteket lehet váltani. A készülék 20 megabájt belső memóriával rendelkezik, amelyet miniSD memóriakártyákkal lehet kibővíteni. A szigetországban április végén kezdik meg a Sharp készülék árusítását, várható ára egyelőre nem ismert.