Zenét is játszanak a Samsung új fényképezői

Vágólapra másolva!
Három új ultrakompakt, rejtett optikás digitális fényképezőt jelentett be a Samsung a CES-en. A gépekbe rengeteg újdonság került, melyeknek köszönhetően az új modellek a rendezvény szakmai díját is elnyerték.
Vágólapra másolva!

A most bemutatott készülékek különlegessége az integrált megoldásokban rejlik. A multifunkciós, zenelejátszással és kezdetleges fényképezési lehetőségekkel megspékelt mobiltelefonok hulláma elért a digigépekhez is. A Samsung új gépcsaládja úgynevezett 6 az 1-ben megoldás: digitális fényképezőgép, videokamera, mp3 lejátszó, hangfelvevő, webkamera és adattároló egyetlen készülékben.

Forrás: [origo]


A Samsung Miniket SC-MS20 és SC-MS25 hat megapixeles képérzékelővel és 3 collos LCD kijelzővel van felszerelve, az SC-MS10 öt megapixeles és hátoldalán 2,5 collos LCD található. A prémium modell 512 megabájtos, a két kisebb fényképező pedig 64 megabájtos beépített tárolót kapott. A belső memóriát SD és MMC típusű memóriakártyákkal lehet bővíteni, integrált akkumulátorukat az Apple iPod zenelejátszójához hasonlóan a PC USB portján keresztül lehet tölteni.

Az új sorozat mindhárom gépe 3-szoros zoomátfogású, képstabilizátoros optikával rendelkezik és mozgóképeket 640x480 felbontásban képes készíteni 30 képkocka/mp-es sebességgel, MPEG4 tömörítéssel. Az új Miniket kamerák az USA-ban májustól lesznek kaphatók piros, fekete és ezüst színben, áruk 350, 400, illetve 500 dollár (azaz 73 ezer, 83 ezer és 104 ezer forint) lesz a tengerentúlon.