Csúcsgép a Samsungtól negyedmillióért

Vágólapra másolva!
Több korábbi híradás szólt már a Samsung közelgő "nagy dobását" beharangozva. Most eljött az idő, megtörtént a hivatalos bejelentés, megjelent a Digimax Pro 815.
Vágólapra másolva!

Az új Samsung csodamasina szíve ugyanaz a 2/3 collos, 8 megapixeles felbontású CCD, mint amit már több hasonló kategóriájú konkurens gépbe beépítettek. Az így készíthető felvételek maximális felbontás mellett 3264x2448 pixelesek lesznek. Az érzékenység értékeit ISO 50 és 800 között lehet kiválasztani, vagy ennek meghatározását az automatára bízni. A sorozatfelvétel sebességére sem lehet panasz, mivel 10 kép/másodperces sebességgel rögzíthetőek a képek egymás után, igaz nem teljes felbontásban. A maximális képméret beállítása mellett már csak maximum 2,5 kép/másodperces értéket produkál a rendszer. Mozgókép rögzítésekor a 640x480-as felbontásban készülő felvétel 25 kép/másodperces képfrissítésű.

Forrás: [origo]
Samsung Digimax Pro 815



Az optika 35 milliméteres rendszerbe átszámítva 28-420 milliméteres fókusztávolságú, azaz pontosan 15-szörös. Ez a "távcső" pedig nem is akármilyen: nagylátószögnél f/2,2, tele állásban f/4,6 fényerejű Schenider-Kreuznach Varioplan optika. A kiváló értékekkel bíró lencserendszeren keresztül az élességállítás 9 fókuszponton történhet. A gép egyébként nem csak automata, hanem manuális élességállításra is lehetőséget ad.

Az egyedülálló 3,5 collos, 235 ezer pixeles felbontású LCD már-már kistévé számba megy, melynek kell is az energia. Ennek biztosítására egy 1900 mAh-s lítium-ion akkumulátor került alkalmazásra. A nagy hátoldali kijelzőn kívül elektronikus kereső (EVF) is alkalmazható a felvételek megfelelő beállításához. Ez szintén 235 ezer képpontos, viszont feladatából adódóan csak 0,44 collos. A téma megfelelő kivilágításáról a beépített, szükség szerint felpattanó vaku gondoskodik. A Pro 815 nevéhez méltóan rendelkezik külső villanó csatlakoztatására alkalmas vakupapuccsal is.

A Samsung Digimax Pro 815 ára 250 ezer forint körül alakul majd, megjelenésére július környékén lehet számítani.