Gyurcsány: Netezzen minden második magyar!

Vágólapra másolva!
Az informatikai és hírközlési piac területén 2002 óta tapasztalható fejlődés Magyarország számára jó mintának tekinthető - hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc kormányfő az Informatikai és Hírközlési Minisztériumban (IHM) tett csütörtöki látogatása alkalmából tartott sajtótájékoztatón
Vágólapra másolva!
Forrás: MEH
Kovács Kálmán, Gyurcsány Ferenc

A miniszterelnök ma délelőtt látogatott el az informatikai tárcához, ahol megbeszélést folytatott Kovács Kálmán miniszterrel. A megbeszélésen a modernizációhoz szükséges változások kezdeményezésére bátorította a minisztériumot Gyurcsány. A kormányfő méltatta az IHM eddigi tevékenységét, s mint mondta: nincs még egy olyan terület, ahol 2002 óta - részben az állami szabályozás által is generált verseny hatásaként - ennyire csökkentek volna az árak, és ennyire javult volna a szolgáltatás színvonala, mint az infokommunikációban.

A kormányfő arra buzdította a minisztériumot, hogy a továbbiakban is nagy bátorsággal nyúljon hozzá azokhoz a szabályozási elemekhez, melyek révén hatékonyabban érvényesülnek a verseny hatásai. Ennek kapcsán kiemelte: "A fogyasztó legyen a legfontosabb". A tárca adatai szerint 2004 végén 2 434 ezer ember használta több-kevesebb rendszerességgel az internetet, azaz a 14 évesnél idősebb lakosság 28,4 százaléka. Gyurcsány elmondta: szeretné, ha 2006 végére ez az arány 50 százalékra emelkedne, azaz minden második polgárnak lenne "hozzáférése, tudása, szándéka".

MTI - [origo]